FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 28. lipnja

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 28. lipnja.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 28. lipnja.

ZAGREB - Svečanost puštanja u rad novoga istraživačkog uređaja Instituta Ruđer Bošković (IRB). Riječ je o visoko-rezolucijskom pretražnom elektronskom mikroskopu JOEL JSM-700F - vrhunskom instrumentu u elektronskoj mikroskopiji i vodećem uređaju toga tipa na svjetskome tržištu. Instrument je namijenjen za trodimenzionalno snimanje uzoraka u području manometarskih dimenzija i prvi je uređaj u toj kategoriji u jugoistočnoj i središnjoj Europi. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić koji će i pustiti u rad novi elektronski mikroskop. (10 sati, Zavod za kemiju materijala IRB-a, Bijenička 54).

ZAGREB - Tematska sjednica Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskoga sabora. (14,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Josipa Jelačića).

ILOK - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković nazočit će središnjoj proslavi kojom će se obilježiti Dan Dunava - međunarodna proslava kojom se odaje počast rijekama Dunavskoga sliva i ljudima koji u njemu žive i rade. Osim toga, Dan Dunava pomaže osiguranju zaštite Dunava i njegovih pritoka kako bi ih koristile i u njima uživale generacije koje dolaze. Dan Dunava obilježit će se u svim zemljama Dunavskoga sliva s ciljem da ih se potakne na suradnju u zaštiti toga sliva. Obilježavanje Dana Dunava počet će drugom sjednicom Nacionalnoga vijeća za vode. (11 sati, terasa hotela "Dunav", Julija Benešića 62).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Borişa Kunsta po nazivom "Kruh naš svagdanji sve si tanji - a socijalno područje Hrvatske je u sve većoj krizi". Na konferenciji će biti i riječi o zahtjevima i prijedlozima URSH-a hrvatskoj Vladi kao što su strategija gospodarskoga i socijalnoga razvoja Hrvatske i uvođenje socijalne identifikacijske kartice. (11 sati, prostorije URSH-a, Ulica kralja Držislava 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program 52. Festivala igranoga filma u Puli, a bit će otvorene i festivalske web stranice na T-portalu. Program će Festivala i popratna događanja predstavit će ravnatelj Pula Film Festivala Mladen Lučić i umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković. (11 sati, Društvo hrvatskih filmskih djelatnika, Britanski trg bb).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Ikono/mašta" Miroslava Šuteja. Na izložbi će se predstaviti djela akademika Miroslava Šuteja koja je i koncepcijski autorstvo toga umjetnika iznenada preminuloga 13. svibnja ove godine. Izložba je trebala biti postavljena paralelno s umjetnikovom izložbom održanom ove godine u Umjetničkome paviljonu. (20 sati, Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Medvedgradska 2).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Ilije Šutala "Hrvati u Australiji - Pioniri, doseljenici i njihovi potomci". Promociji će nazočiti i autor koji živi i radi u Melbourneu. (13 sati, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙