FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Talijanski vinari dosjetili su se kako svoj proizvod približiti kupcu. Na boce će stavljati tzv. "govorne etikete". Etiketa će imati mali čip na kojem će biti pohranjeni brojni podaci o boci vina koju ste kupili ili naručili u restoranu. Kupac vina će uz pomoć uređaja, koji neće biti veći od kutije cigareta, moći preslušati audio zapis pohranjen u čipu. "Ideja je bila dovesti enologa za stol. Kupac će moći doznati sve o vinu koje je odabrao, o njegovoj povijesti, od kuda dolazi, načinu proizvodnje, te uz koja jela najbolje pristaje", izjavila je predstavnica toskanske kompanije Modulgraf, koja će "govorne etikete" pustiti na talijansko tržište u studenome ove godine.

BERLIN - Pedesetčetverogodišnji stanovnik njemačkog Dortmunda morao je tri dana uvjeravati policiju da je bio žrtva pljačke. "Naši djelatnici pronašli su ga mamurnog, a na sebi je imao samo gaće. Prethodno smo u jednom jarku pronašli njegov slupani automobil. I dok smo mi bili uvjereni da je riječ o slučaju opasne vožnje pod utjecajem alkohola, on je tvrdio da mu je auto ukraden. Iz prakse znamo da su ljudi u stanju izmisliti svakojake priče. Njegova se činila nevjerojatnom i trebalo nam je tri dana da bi provjerili njegove tvrdnje", izjavio je glasnogovornik dortmundske policije. Na kraju se pokazalo da je "čovjek u gaćama" bio u pravu. U njegov automobil upao je muškarac koji ga je prisilio da se odvezu na skrovito mjesto. Potom je nesretnog 54-godišnjaka opio, svukao i strpao u prtljažnik. Pljačkašu nije godilo društvo, te je vlasnika automobila nakon nekog vremena izbacio u jarak. Policija je uspjela uhititi pljačkaša, te je utvrdila da je za vrijeme pljačke bio "napušen", odnosno pod utjecajem marihuane.

WASHINGTON - Ako izgled vara, smrad vas odaje. Barem je tako bilo u slučaju jedne starije Amerikanke iz Virginije, koja je stanovala blizu Mount Vernona, imanja prvog američkog predsjednika Georgea Washingtona. Njeni susjedi dugo su se tužili na napodnošljiv smrad koji je dolazio iz njenog doma. No, nitko se nije usudio ništa prijaviti, budući da je travnjak ispred kuće bio besprijekorno uređen, a krasilo ga je prekrasno cvijeće. Napokon netko je smogao hrabrosti i pozvao je policiju. Kad su policajci ušli u kuću imali su što vidjeti. Sve je bilo puno životinjskog izmeta, a mačke su izlazile sa svih strana -iz kreveta, fotelja, ormara, pa čak i iz zidova. No, u kući nisu bile samo žive, već i krepane mačke. Pronađeno je gotovo 300 mačaka, od kojih je 86 bilo krepano. Policajci su u pomoć pozvali i veterinarsku inspekciju, koja je kuću proglasila neprikladnom za stanovanje. Uz stariju gospođu, u kući su još živjeli njezin suprug i kći. Svo troje privremeno su deložirani, a u kuću će se moći vratiti kad bude primjerena za stanovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙