FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Gotovo 85 posto planeta moći će pratiti osam koncerata Live 8 koji će se održati 2. srpnja kako bi uoči summita osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G 8) ponovo skrenuli pozornost globalne javnosti na problem siromaštva u Africi, objavili su u subotu organizatori. Više od 5,5 milijardi ljudi moći će pratiti koncerte koji će se održati u Londonu, Versaillesu, Rimu, Berlinu, Philadelphiji, Torontu, Tokiju i Johannesburgu, izjavio je Kevin Wall jedan od organizatora Live 8 uz glavnog idejnog začetnika humanitarnog koncerta, irskog rockera Boba Geldofa.

BERLIN - Nakon što je uhvaćena u krađi u jednom njemačkom supermarketu, žena je pobjegla i u dućanu ostavila svoju tromjesečnu bebu, objavila je policija. "Kad joj je zaštitar rekao da uđe u njegov ured kako bi joj mogao provjeriti identitet, žena je pobjegla i ostavila bebu u kolicima", priopćila je policija u gradu Offenbachu. Međutim, na kolicima je bilo napisano njezino ime i prezime pa ju je policija ubrzo pronašla. Radi se o 36-godišnjoj Bugarki na radu u Njemačkoj. Nakon uhićenja puštena je do početka suđenja, a dijete joj je vraćeno.

RIO DE JANEIRO - Šuma Tijuca, najveća gradska šuma na svijetu u središtu Rio de Janeira, kojoj prijeti širenje favela i ilegalni lov, bit će od sljedeće godine pod nadzorom satelita, izvijestio je u subotu dnevni list O Globo. Brazilski Institut za okoliš (Ibama) i Međuamerička banka za razvoj (BID) potpisali su ugovor od 250.000 dolara koji će omogućiti osnivanje nadzornog računalnog sustava na temelju satelitskih snimka Landsat koje mogu detaljno prikazati područja od 25 m2. Oko 46 favela, među kojima Rocinha, najveća favela Ria sa 75.000 stanovnika, okružuju šumu Tijuca. Smještena nekoliko minuta od većine četvrti Rija, u "Floresta da Tijuca" živi više stotina vrsta faune i flore Atlantske šume, prvotne vegetacije brazilskog primorja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙