FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PEKING - Kineski restoran u gradu Jilin na sjeveroistoku te zemlje uveo je novo pravilo -ako japanski gost u njemu želi jesti, mora se najprije ispričati za ratnu okupaciju dijelova Kine. Kako u utorak piše japanska novinska agencija Kyodo, ni jedan japanski gost nije ušao u taj kineski restoran otkad je na snagu stupila nova "politika isprike". "U potpunosti prihvaćamo one japanske goste koji na pravilan način gledaju na povijest", rekao je direktor restorana. "Ali za one koji još uvijek odbijaju priznati povijest, njih ne želimo". Osoblje restorana dobilo je naputak da pri ulasku svakog Japanca upita kako gleda na japansku okupaciju dijelova Kine od 1931. do 1945., te ako se ne ispriča ili ne dijeli vlasnikova stajališta da ga zamole da ode.

BOSTON - Američki radnici priznaju da "profućkaju" dva sata na poslu tako što surfaju po internetu, druže se s kolegama ili jednostavno "zuje okolo", pokazalo je najnovije istraživanje. Većina američkih tvrtki smatrala je da je to vrijeme upola manje, no radnici priznaju da ništa pametno ne rade dva sata za godišnju plaću koja ukupno za sve njih iznosi 759 milijardi dolara, objavili su AmericanOnline i Salary.com. U to vrijeme nije uračunata stanka za ručak. Od 10.044 ispitanih radnika, njih 33 posto reklo je da se neproduktivnim aktivnostima bavi jer nema dovoljno posla, a četvrtina stoga što je slabo plaćena. U tome nema razlike između žena i muškaraca, no stariji su radnici značajno savjesniji od mlađih. Potpredsjednik Salary.com-a Bill Coleman smatra da su neke od tih aktivnosti, kao što je surfanje Internetom, mogu biti pozitivne i rezultirati novim poslovnim idejama ili pozitivnom radnom atmosferom.

SYDNEY - Želite li plivati na predivnoj obali australske države Queensland svakako imajte crveni kupaći kostim, jer upravo ta boja odbija opasne meduze, tvrde australski znanstvenici. Oni su posebnim pokusima ustanovili da meduze plivaju u suprotnom smjeru kada bi u vodu stavili nešto crveno, dok na sve ostale boje ne reagiraju. Od studenoga do svibnja obala Queenslanda puna je velikih i gotovo potpuno prozirnih meduza, koje su jedne od najotrovnijih bića na planetu. Ove godine je u Australiji umrlo 70 osoba, bilo od srčanog udara ili davljenja nakon što su ih opekle meduze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙