FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Talijanski sud poručio je 98-ogodišnjoj Amaliji Cuccioletti, rođenoj 1907., da će sljedeće ročište na temelju njezine žalbe oko prava na vlasništvo biti održano 2010. godine, više od 10 godina nakon što je slučaj otvoren. Cuccioletti je tužila nekoliko svojih rođaka oko prava na vlasništvo još 1997. godine. Prvo ročište održano je 2001., a sud u Macerati odlučio je sljedeće održati 2010., piše talijanska novinska agencija Ansa. "Vjerojatno Cuccioletti više neće biti tu da čuje presudu", kazali su njezini odvjetnici. U Italiji je prosječno potrebno nešto više od 3.000 dana da bi sud donio konačnu presudu u građanskoj parnici.

MADRID - Španjolska policija razbila je bandu Ekvadoraca, lažnih zubara koji su svojim zemljacima u Madridu nudili jeftine zubarske usluge, no obavljali su ih tako loše da su neki od pacijenata zavšili u bolnici. Policija je uhitila osam Ekvadoraca, od kojih nijedan nije bio školovani zubar, tijekom "Operacije plomba", objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Pripadnici bande obavljali su složene operacije kao što je liječenje korijena zuba s priručnom opremom i bez potrebnih profesionalnih vještina, a ilegalne imigrante privlačili su cijenama puno nižim od onih koje naplaćuju kvalificirani španjolski stomatolozi. Zahvate su vršili u svojim kućama, a za sterilizaciju pribora koristili su mikrovalne pećnice, kažu u ministarstvu.

VARŠAVA - Četrdeset trogodišnji muškarac u subotu je blizu mjesta Sosnowiec na jugu Poljske skočio u smrt iz spasilačkog helikoptera koji ga je prevozio u bolnicu. Poljska agencija PAP piše da je muškarac prevožen u bolnicu nakon automobilske nesreće. U naguravanju s medicinskim osobljem u helikopteru, bolničaru je slomio nogu. Potom je skočio iz letjelice, upravo kada je ona trebala sletjeti. Liječničko osoblje tvrdi da je poduzelo sve mjere predostrožnosti, a policijska istraga utvrdit će detalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙