FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Glumica Angelina Jolie usvojit će novorođenu djevojčicu iz Etiopije oboljelu od AIDS-a, objavio je magazin People. Jolie, koja je obišla svijet kao ambasadorica dobre volje UNHCR-a, rekla je da će djevojčica dobiti ime Zahara Marley Jolie, ali nije rekla koliko je oboljelo dijete staro. Magazin nije objavio druge pojedinosti o bebinom zdravlju, osim da je siroče koje i ma AIDS. Jolie (30) je kazala da su ona i njezin trogodišnji sinčić Maddox, kojeg je također usvojila iz kambodžanskog sirotišta, "jako sretni što će dobiti prinovu u obitelji".

CHICAGO - Lanac brze prehrane McDonalds traži modnog dizajnera koji će kreirati nove odore kako bi njegovih gotovo 300 tisuća zaposlenika u SAD-u dobilo moderniji izgled. Najveći svjetski prehrambeni lanac priopćio je da su zasad glavni kandidati za kreatore novih odora Tommy Hilfiger i Sean "P. Diddy" Combs. "Riječ je o tome da želimo osuvremeniti naš izgled i atmosferu u restoranima", rekao je glasnogovornik McDonaldsa Bill Whitman. "Želimo kreirati odore koje će naši zaposlenici željeti nositi i izvan restorana", dodao je. Whitman je rekao da tvrtka još uvijek nije odabrala modnog kreatora, te da su među mogućim kandidatima i Ralph Lauren i Giorgio Armani.

LONDON - Anonimni kupac dao je 118,000 dolara za pismo u kojem britanski admiral Horatio Nelson tvrdi da će uništiti francusku flotu kod Trafalgara, što je kasnije i napravio, objavila je aukcijska kuća Bonhams. Očekivalo se da će pismo upućeno lordu Barhamu, Prvom lordu Admiraliteta, dokument koji sadrži četiri stranice pisane na palubi Nelsonovog broda HMS Victory, doseći cijenu od 72 tisuće dolara. U pismu je Nelson svom nadređenom detaljno obrazložio svoju strategiju za predstojeću bitku, u kojoj je francuska flota uništena, ali je i sam Nelson izgubio život. Britanska pobjeda 21. listopada 1805. godine kod rta Trafalgar, nedaleko od španjolske obale, doprinijela je kasnijem padu Napoleona i označila početak britanske dominacije svjetskim morima koja je trajala više od stotinu godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙