FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. srpnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:
ZAGREB, 10. srpnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

WASHINGTON - Djeca u osnovnoj školi dobivaju puno lošije ocjene kada u svojoj sobi imaju televizor, pokazalo je istraživanje provedeno u Sjedinjenim Državama. Naprotiv, računalo se u domu povezuje s boljim uspjehom u školi, prema istom istraživanju koje su proveli znanstvenici iz Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health i sa sveučilišta Standford. Među 400 osmogodišnjaka iz šest kalifornijskih osnovnih škola koji su sudjelovali u istraživanju, "oni koji su imali televizor u svojoj sobi postizali su slabiji rezultat iz matematike i jezika", rekla je Dina Borzekowski koja je predvodila istraživanje.

RIM - Drugi ih vide kao bogataše, vozače brzih automobila, partnere prelijepih žena, a svakog vikenda ih mase obožavaju gotovo kao heroje. Zato je iznenađenje čuti da su talijanski nogometaši zapravo nesretni, ako je vjerovati rezultatima istraživanja što ga je proveo institut Eta Meta, a objavio list Gazzetta dello Sport. Gotovo dvije trećine ispitanika naglašava kako im je posao stresan, a stalna potreba za dobrim igrama i strah od ozljeda glavni su uzročnici tjeskobe. Deset posto ispitanih nogometaša kaže da nema pravih prijatelja.

WASHINGTON - Mladunče pande veličine paketića maslaca došlo je na svijet u zoološkom vrtu u Washingtonu - a radi se o prvoj "prinovi" tog para ugroženih panda koje žive u ZOO-u u glavnom američkom gradu. Mama Mei Xiang okotila je mladunče u 3,41 po lokalnom vremenu, uz budan nadzor veterinara koji paze na maloga pandu, teškog samo nekoliko desetaka grama, jer su mu prvi dani kritični.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙