FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalmatinsko selo putuje u Texas

DUBROVNIK, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnici američke tvrtkeBlackard Group danas su u Dubrovniku predstavili projekt izgradnjesela Adriatica u Texasu koje će slijediti arhitekturu dalmatinskihmjesta i ugraditi hrvatske proizvode.
DUBROVNIK, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnici američke tvrtke Blackard Group danas su u Dubrovniku predstavili projekt izgradnje sela Adriatica u Texasu koje će slijediti arhitekturu dalmatinskih mjesta i ugraditi hrvatske proizvode.

Riječ je o naselju s 75 vila i drugih sadržaja na 18 hektara zemljišta na jezeru Stonebridgeu u gradu McKinneyju. Izgradnja sela, vrijedna 200 milijuna dolara, trajat će pet godina.

Predsjednik tvrtke Jeffory Blackard u Hrvatsku dolazi zadnjih 10-ak godina i oduševljen je ljepotom lokalne arhitekture i hrvatske obale, za koju smatra da je jedna od najljepših na svijetu. Tim je povodom u Dalmaciju u više navrata dolazila skupina arhitekata, inženjera i stručnjaka za kamen, koji su proučavali lokalnu arhitekturu, ali i život malih mjesta, kako bi mogli to ozračje prenijeti u Texas.

Tako u restoranima kane nuditi autentične hrvatske proizvode, a kapelicu graditi od bračkog kamena. Kažu da već pregovaraju o njegovu uvozu te da u Hrvatskoj naručuju i crkvena zvona.

Svaka kuća bit će posebno graditeljski osmišljena i njihove prodajne cijene sezat će od 250 tisuća do milijun dolara.

Izgradnja gradskog središta s rivom, kafićima, restoranima, trgovinama i drugim sadržajima počet će u sljedećih godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙