FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SONKAJARVI - Estonija je ponovno pobijedila na svjetskom natjecanju u nošenja žena, organiziranom u zabačenom finskom selu Sonkajarvi, dva sata udaljenog od arktičkog polarnog kruga. Margo Uusorg (25) vozač u estonskom veleposlanstvu u Stockholmu po četvrti je put pobijedio na toj utrci u kojoj se ove godine natjecalo 40 parova iz 10 zemalja. U utrci s preprekama na stazi dugoj 253,5 metara muškarac mora nositi ženu, ne nužno suprugu, preko bazena i grmlja. Žena mora biti teška najmanje 49 kilograma i svi sudionici se moraju zabavljati, kako piše u pravilniku. Uusorg je završio utrku za 59 sekundi noseći svoju prijateljicu Egle Soll (23) koja mu je noge zakvačila za vrat, glave zabačene naopako prema estonskom načinu trčanja. Uusorg je pred 9.000 gledatelja nagrađen količinom piva koja odgovara težini njegove partnerice.

NEW YORK - Po povratku s trijumfalne turneje po Europi, Bruce Springsteen se tijekom kratkog predaha u zračnoj luci na Islandu prepustio glazbenoj improvizaciji. Vraćajući se s koncerta u Berlinu, probudio se usred noći dok je njegov zrakoplov točio gorivo u zračnoj luci u Keflaviku, pa je izašao u predvorje i pred zabezeknutim noćnim osobljem odsvirao šest pjesama na gitari. "Samo se pojavio i otpjevao šest pjesama", rekao je jedan od djelatnika u zračnoj luci, smještenoj 50 km od Reykjavika, koji od uzbuđenja nije mogao doći k sebi.

DŽAKARTA - Indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono osudio je u nedjelju činjenicu da mnogi indonezijski nevjenčani parovi žive zajedno i takvu praksu nazvao "sramotnom". Yudhoyono, tijekom govora na indonezijski dan obitelji, pozvao je svo domaće stanovništvo da se odupre stranim kulturološkim utjecajima. "Održimo obiteljska načela i vrijednosti. Ne smijemo imitirati način života stranaca koji ne odgovara našem duhu i identitetu", rekao je indonezijski predsjednik. "Zajednički život izvan braka je sramotno djelo, protivno vjerskim i zakonskim normama", naglasio je Yudhoyono na kraju govora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙