FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

GLENEAGLES - Američki predsjednik George W. Bush u srijedu je doživio lakšu nesreću vozeći se na biciklu kad se sudario s policajcem u Gleneaglesu gdje se nalazi zbog summita G8, izjavio je njegov glasnogovornik, ističući da je američki predsjednik samo ogrebao dlanove. Glasnogovornik Scott McClellan kazao je da se američki predsjednik sudario s policajcem koji je osiguravao zaštitu šefova država i vlada Skupine osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G8). Bush je lakše ogrebao dlanove i ruke te se za njega smjesta pobrinuo osobni liječnik. McClellan je kazao da se Bush kretao "dosta brzo kad je došlo do nesreće".

MONAKO - Princ Albert II. od Monaka javno je u srijedu priznao da je otac 22-mjesečnog dječačića koji je rođen iz veze s 33-godišnjom francuskom stjuardesom Nicole Coste podrijetlom iz Togoa. Prema riječima njegova odvjetnika Thierrya Lacoste, Albert "priznaje sina i želi da on svoje djetinjstvo i odrastanje provede u spokojnoj i zaštićenoj okolini, strogo udaljen od medija". Ovim je priznanjem maleni Alexandre Coste postao legalnim nasljednikom Albertovog bogatstva procijenjenog na dvije milijarde dolara, no nema ga pravo naslijediti na prijestolju. Neće također nositi ni ime Grimaldi.

MEXICO - Dvadesetpetogodišnja Meksikanka je rodila šestorke, i to sve djevojčice, u rodilištu u Monterryju na sjeveru zemlje, objavio je ginekološki odjel te bolnice. Djevojčice su zdrave i teže između 1,1 i 1,3 kg, a duge su između 38 i 41 cm. To je bila prva trudnoća mlade žene koja je rodila carskim rezom. Djevojčice će ostati u inkubatorima između 5 i 7 tjedana. Prilično siromašni mladi roditelji jako su zabrinuti kako će ih uzdržavati, a bolnica je uputila poziv na pomoć obitelji.

LAGOS - Zrakoplov Airbus A330 tvrtke Air France sletio je u srijedu na kravu koja se nalazila na sredini piste u nigerijskoj zračnoj luci Port-Harcourt, objavili su lokalni dužnosnici dodajući da u ovoj neobičnoj nesreći nitko nije ozlijeđen. "Zrakoplov je pogodio kravu. Nitko nije ozlijeđen, ali je pista blokirana i zatvorena za promet", kazao je isti izvor. "Sve je to čudno. Nitko ne zna kako je životinja došla do piste. Velika je sreća što nitko nije ozlijeđen i što zrakoplov nije oštećen. Svi putnici su evakuirani", objasnio je isti izvor. Sudbina nesretne krave nije poznata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙