FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

300 milijuna Kineza bez čiste pitke vode

PEKING, 30. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Oko 190 milijuna Kinezaprimorani su piti onečišćenu vodu opasnu za zdravlje, a ukupno ih oko300 milijuna nema pristupa sigurnoj pitkoj vodi, objavio je kineskidržavni dnevnik China Daily pozivajući se na izvješće zastupnikaparlamentarnog zastupnika Sheng Huarena.
PEKING, 30. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Oko 190 milijuna Kineza primorani su piti onečišćenu vodu opasnu za zdravlje, a ukupno ih oko 300 milijuna nema pristupa sigurnoj pitkoj vodi, objavio je kineski državni dnevnik China Daily pozivajući se na izvješće zastupnika parlamentarnog zastupnika Sheng Huarena.

"Istraživanje provedeno prošle godine na sedam najvećih kineskih rijeka pokazalo je da je više od polovine vodenih tokova zagađeno odnosno da je pitka voda onečišćena", navodi list zaključke izvješća o ispitivanju koje je provela državna uprava za gospodarenje vodama.

Pet tih rijeka "teško je onečišćeno", a zastupnik je od vlade zatražio detaljno razrađen akcijski plan kako bi se smanjile pa i uklonilo štetne tvari iz podzemnih i riječnih voda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙