FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studij Mediteranske poljoprivrede u Splitu

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Splitsko je Sveučilište u novojakademskoj godini bogatije i za studij Mediteranske poljoprivrede,prvi takav studij u Hrvatskoj, koji su zajednički uveli zagrebačkiAgronomski fakultet i splitsko Sveučilište.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Splitsko je Sveučilište u novoj akademskoj godini bogatije i za studij Mediteranske poljoprivrede, prvi takav studij u Hrvatskoj, koji su zajednički uveli zagrebački Agronomski fakultet i splitsko Sveučilište.

Taj područni prijediplomski studij Agronomskog fakulteta, usklađen s Bolonjskim procesom, bavit će se u prvom redu sredozemnom poljoprivredom, izjavio je voditelj studija Nikola Mirošević. Dodao je kako su nositelji svih predmeta profesori Agronomskog fakulteta, a suradnici s fakulteta i instituta splitskoga Sveučilišta.

Po riječima voditelja studija osim temeljnih predmeta kao i na Agronomskom fakultetu ostali će biti prilagođeni sredozemnoj poljoprivredi. Slični studij, kako podsjeća, postoje u Bariju i Montpellieru.

Nastava studija Mediteranske poljoprivrede izvodit će se na Institutu za jadranske kulture u Splitu.

Budući splitski studenti poljoprivrede danas su polagali u Splitu razredbeni ispit. U prvu godinu studija planirano je upisati 10 studenata uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i 20 studenata za vlastite potrebe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙