FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radionice o Bolonjskom procesu

DUBROVNIK, 1. srpnja 2005. (Hina) - Na Trećem hrvatskom seminaru oBolonjskom procesu koji se održava na Sveučilištu u Dubrovniku,poslijepodne su održane tri radionice na kojima se, uz ostalo,raspravljalo o troškovima studija, osiguranju kvalitete te o tomu jesuli sveučilišta "nacionalno dobro" ili je za njih ključna tržišnaorijentacija.
DUBROVNIK, 1. srpnja 2005. (Hina) - Na Trećem hrvatskom seminaru o Bolonjskom procesu koji se održava na Sveučilištu u Dubrovniku, poslijepodne su održane tri radionice na kojima se, uz ostalo, raspravljalo o troškovima studija, osiguranju kvalitete te o tomu jesu li sveučilišta "nacionalno dobro" ili je za njih ključna tržišna orijentacija.

Seminar je organiziralo zagrebačko Sveučilište u suradnji s dubrovačkim Sveučilištem i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te sa stručnjacima iz Češke, Italije i Austrije.

Tijekom rada neki od sudionika ocijenili su kako su radionice na kojima se raspravljalo o aktualnim pitanjima prilagodbe visokoga školstva u Hrvatskoj Bolonjskom procesu, postale međusobni dijalog članova akademske zajednice.

Jer, kako su, primjerice, rekli prorektor zagrebačkog Sveučilišta Tihomir Hunjak i profesori toga sveučilišta Blaženka Divjak i Darko Tipurić, u radionicama nisu sudjelovali predstavnici Ministarstva ali ni drugi predstavnici vlasti.

U vezi s tim Tipurić je napomenuo kako je danas je u Dubrovniku otvoren jedan hotel visoke kategorije, u nazočnosti visokih političkih dužnosnika među, kojima su bili i premijer te drugi članovi Vlade, a da istodobno na seminaru o hrvatskom visokom školstvu, koje se nalazi pred važnim promjenama koje mu nalaže Bolonjski proces, nije bilo nikoga od visokih dužnosnika.

Bez obzira na to prorektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin smatra da akademska zajednica treba biti puno dinamičnija i komunikativnija o svojim ključnim pitanjima, i među sobom i prema javnosti. Za njega je posebno ključno pitanje rokova ispunjavanja zadaća koje nalaže Bolonjski proces a koji su ocijenio je, "doista prekomotni" jer je "najmanja jedinca mjere godina dana".

Na kraju današnjega rada seminara predstavljen je poseban broj časopisa Republika, u kojemu su skupljeni prilozi o temama vezanim za Bolonjski proces, koji je uredila Mirjana Polić Bobić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙