FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na dubrovačkome Sveučilištu o financiranju hrvatskih sveučilišta

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Financiranje hrvatskih sveučilišta,zajednički studiji i mobilnost bit će teme seminara što će se oprocesu uspostavljanja europskoga prostora visokoga obrazovanja - EHEA(European Higher Education Area), poznatoga kao Bolonjski proces,održati na Sveučilištu u Dubrovniku od 30. lipnja do 2. srpnja.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Financiranje hrvatskih sveučilišta, zajednički studiji i mobilnost bit će teme seminara što će se o procesu uspostavljanja europskoga prostora visokoga obrazovanja - EHEA (European Higher Education Area), poznatoga kao Bolonjski proces, održati na Sveučilištu u Dubrovniku od 30. lipnja do 2. srpnja.

Riječ je o trećemu hrvatskom seminaru organiziranom o tomu obliku europskih integracija po kojemu bi europski obrazovni prostor trebao postati jedinstven do 2010. što bi trebalo jamčiti i ostvarivanje svjetski konkurentne Europe znanja.

Seminar su suorganizirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Dubrovniku i dva Tempus projekta: "Hrvatska grupa za promicanje Bolonjskoga procesa" (Cro4 Bologna) i "Financiranje upravljanja hrvatskim sveučilištima" (FIMACROU) .

Na priređivanju seminara surađivali su i austrijsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i kulture, Ministarstvo obrazovanja, mladeži i športa Republike Češke, Sveučilište u Udinama te Sveučilište u Zagrebu.

Stanje financiranja sveučilišta iz različitih perspektiva bit će, kako je najavljeno, prvom temom seminara pa će se tako u izvješćima "dotaknuti" i izvanproračunski izvori sredstava za financiranje sveučilišnih djelatnosti te međunarodni projekti i donacije privatnih kompanija kao izvori sredstava. U sklopu te cjeline bit će riječi i o strukturi vlastitih prihoda sastavnica hrvatskih sveučilišta.

Osim toga, na seminaru će se govoriti i o pokretljivosti (mobilnosti) studenata i profesora kao bitnoj sastavnici Bolonjskoga procesa te zajedničkim studijima promatranima iz hrvatske perspektive ali i iz austrijske, češke te talijanske perspektive.

Tijekom trodnevnoga seminara održat će se i tri radionice koje će se baviti pitanjima troškova studija, financiranja i osiguranja kvalitete, Bolonjskim procesom na hrvatskim sveučilištima i mogućim implikacijama na mobilnost i zajedničke studije te razmatranjem pitanja - sveučilišta kao "nacionalno dobro" i/ili tržišna orijentacija sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙