FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb Film Festival od 17. do 22. listopada u SC-u

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji treći Zagreb FilmFestival (ZFF) održat će se od 17. do 22. listopada u gotovo svimprostorima Studentskog centra (SC), priopćeno je danas iz ZFF-a.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji treći Zagreb Film Festival (ZFF) održat će se od 17. do 22. listopada u gotovo svim prostorima Studentskog centra (SC), priopćeno je danas iz ZFF-a.

Riječ je o međunarodnom festivalu debitantskog (redateljevog prvog ili drugog) filma, a ove godine će u glavnom, natjecateljskom programu biti prikazano oko 35 cjelovečernjih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Taj dio programa ove se godine održava na temu "Dominacije", a natječaj za prijavu radova otvoren je do 10. rujna.

U popratnom filmskom programu, u suradnji s međunarodno priznatim selektorima, bit će prikazani filmovi koji se bave temom Roma.

Selektorica tog programa je voditeljica programa romskih filmova na Rotterdam Film Festivalu Ludmila Cvikova.

Također, u tom dijelu programa bit će prikazani i suvremeni filmovi afričkih autora koje će za ZFF odabrati selektor afričkog filma na Toronto Film Festivalu Cameron Bailey, ističe se u priopćenju.

Kako se dodaje, ZFF će pokušati oživiti i "Filmske matineje u Kinu SC-a" koje će se održavati svakog dana u 13 sati s programom premijernih kino hitova.

Organizator ZFF-a je tvrtka Propeler film, a Festival je sufinanciran sredstvima Ureda za kulturu grada Zagreba, te Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙