FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga dr. Ničetića "Nove spoznaje o postanku Dubrovnika"

DUBROVNIK, 14. srpnja 2005. (Hina) - U organizaciji dubrovačkogSveučilišta večeras je u atriju Kneževa dvora u Dubrovnikupredstavljena knjiga dr. Antuna Ničetića "Nove spoznaje o postankuDubrovnika, o njegovom brodarstvu i plovidbi sv. Pavla" koju je izdaloSveučilište u Dubrovniku.
DUBROVNIK, 14. srpnja 2005. (Hina) - U organizaciji dubrovačkog Sveučilišta večeras je u atriju Kneževa dvora u Dubrovniku predstavljena knjiga dr. Antuna Ničetića "Nove spoznaje o postanku Dubrovnika, o njegovom brodarstvu i plovidbi sv. Pavla" koju je izdalo Sveučilište u Dubrovniku.

Dr. Ničetić je rekao kako se nedvojbenim pokazuje da je ključ dubrovačke povijesti upravo u luci, koja je bila ishodište glavnih komunikacija, pomorskih i kopnenih, povezujući i narode i njihova kulturna dobra, pa je bila i ishodište širenja kulture, filozofije i religije zapadne civilizacije na balkanskom i širem području.

Uz autora Antuna Ničetića, o knjizi su govorili rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković, dr. Vinicije Lupis i Ivica Žile.

Ta je knjiga, istaknuto je na večerašnjem predstavljanju, barem malo pridonijela boljem poznavanju dubrovačke rane povijesti.

U umjetničkom programu sudjelovali su klapa Stiga te gitarist Srđan Berdović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙