FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Tadić o svom dolasku u Srebrenicu - tisak

BANJA LUKA, 11. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadićizjavio je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' odponedjeljka kako na komemoraciju srebreničkim žrtvama dolazi "smislima o odgovornosti za sve što se desilo na prostoru bivšeJugoslavije" .
BANJA LUKA, 11. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' od ponedjeljka kako na komemoraciju srebreničkim žrtvama dolazi "s mislima o odgovornosti za sve što se desilo na prostoru bivše Jugoslavije" .

"Idem u Srebrenicu misleći o regionalnoj suradnji i odgovornosti za sve ono što se desilo na prostoru bivše Jugoslavije, da dam svoj doprinos nadilaženju teških trenutaka za sve narode s ovih prostora. Moramo prekinuti začarani krug zla na Balkanu kako bismo postali uspješna europska regija, a ne siromašna provincija", rekao je Tadić, unatoč žestokim kritikama koje mu upućuju desničarske stranke u Srbiji koje se protive njegovom dolasku u Srebrenicu.

"Siguran sam da je moja odluka ispravna, ne idem u Srebrenicu da bi netko rekao da je Boris Tadić ispravno postupio nego da je Srbija ispravno postupila. Za mene kao predsjednika Srbije nije prihvatljivo da se žrtve kompenziraju, da se zbraja ili oduzima gde je koji narod više žrtava imao", rekao je Tadić. "Desilo se prema mom narodu mnogo zločina, a u Srebrenicu odlazim da pokažem kako se mi u Srbiji odnosimo prema jednom stravičnom nedjelu. Zato sam bio na komemoraciji jasenovačkim žrtvama, zato sam bio u Žitomisliću, zato idem u Srebrenicu i zato ću uvek imati jasan i principijelan odnos prema zločinima i njihovim žrtvama", kazao je Tadić u razgovoru za list.

Srbijanski predsjednik izjavio je također kako se nada da će Ratko Mladić biti uhapšen u narednih nekoliko dana.

U Srebrenici se 11. srpnja obilježava deseta obljetnica tragedije kada su postrojbe vojske i policije Republike Srpske koje je predvodio general Ratko Mladić na ovome području usmrtile oko osam tisuća Bošnjaka. Vrhovni zapovjednik bio je tadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić, i ove dvije osobe su na vrhu optuženih za ratne zločine pred međunarodnim Tribunalom u Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙