FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade za najbolje zagorske suvenire

GORNJA STUBICA, 9. srpnja 2005. (Hina) - U gornjostubičkom Muzejuseljačkih buna danas je otvorena izložba "Deseto trijenale zagorskogsuvenira".
GORNJA STUBICA, 9. srpnja 2005. (Hina) - U gornjostubičkom Muzeju seljačkih buna danas je otvorena izložba "Deseto trijenale zagorskog suvenira".

Na izložbi, koju je koncipirao voditelj Muzeja Nikola Drempetić Hrčić, predstavljeni su radovi pedesetak autora različitih zanimanja i pristupa suveniru. Muzeji seljačkih buna tom su prigodom dodijeli i novčane nagrade za tri najbolje osmislena suvenira.

Prvu nagradu u iznosu 5 tisuća kuna podijeli su Ivan Žegrec i Zdravko Mirt za suvenir srednjovjekovnog oružja, inspiriran Seljačkom bunom.

Druga nagrada, odnosno 2 tisuće kuna, pripala je Ani Čižmek za suvenir zagorske klijeti i predmeta potrebnih za proizvodnju vina, izrađen od krep papira.

"Zagorski bregi" od obojene keramike, suvenir je koji je izradila Marina Tudjina - Badurina i za koju je dobila treću nagradu od tisuću kuna.

U povodu jubilarnog, desetog, trienala posebnu je nagradu i 2 tisuće kuna dodijelila Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a pripala je Mireli Igrec za keramičke licitare.

Izložbe zagorskih suvenira održavaju se u Muzeju seljačkih buna već četvrt stoljeća, a okupljaju brojne umjetnike, dizajnere, obrtnike i druge entuzijaste.

Kako je istakao voditelj Muzeja Drempetić - Hrčić, svake tri godine proizvođači se pozivaju da obogate turističku ponudu izvornim suvenirima, i tako daju doprinos promicanju turizma i traženju suvenira kao simbola identiteta i osvještavanja kulturnog nasljeđa. Izložba je otvorena do 11. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙