FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 17. lipnja

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 17. lipnja.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i ministar kulture Božo Biškupić obići će Muzej suvremene umjetnosti u izgradnji (križanje avenija Dubrovnik i Većeslava Holjevca u 12 sati). Muzej suvremene umjetnosti trebao bi biti najveći ikad sagrađeni namjenski muzej u Hrvatskoj. Raspolagat će prostorima za čuvanje i restauriranje građe kao i izložbenim prostorom za stalni postav suvremene hrvatske i inozemne umjetnosti od 1950. do danas. Useljenje u novu zgradu muzeja predviđa se u drugoj polovici 2007. godine

KRALJEVICA - Svečana primopredaja brodice-čistača mora 574 RK koja je za Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izgrađena u brodogradilištu Kraljevica (u 12,30 sati). Dokumente o primopredaji potpisat će ministrica Marina Matulović Dropulić i direktor brodogradilišta Ivica Šegulja. Nakon toga bit će potpisan ugovor kojim će Ministarstvo brodicu dati na privremeno korištenje Primorsko-goranskoj županiji te ugovor kojim će ta županija brodicu dati na korištenje riječkoj tvrtki "Dezinsekcija d.o.o.". Brodica 574 RK je druga od ukupno tri jednake brodice koje će biti izgrađene u Kraljevici. Namijenjena je i opremljena za čišćenje tekućeg i krutog otpada s vodene površine i gašenje požara, dugačka je 13,1 metara, a široka 4,4 metra.

SPLIT - Utemeljiteljska sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije (u 10 sati). Za predsjednika Skupštine trebao bi biti izabran Živko Nenadić, nositelj HDZ-ove liste na izborima i predsjednik Županijskog odbora stranke, a za novoga župana dosadašnji kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader. HDZ ima 22 od 51 mjesta u Skupštini, a potrebnu većinu osigurao je poslijeizbornom koalicijom s pet HSP-ovih vijećnika. Osamnaest vijećnika ima koalicija SDP-HNS-HSS-HSU, a šest koalicija HČSP-HB-HDRS-HD-HIP-HP/HPP.

VELIKA GORICA - Utemeljiteljska sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice (Pučko učilište u 10 sati). Sporazum o sastavu vlasti u Velikoj Gorici potpisale su 8. lipnja gradske organizacije SDP-a, HNS-Liberalnih demokrata, HSLS-a, HSS-a i HSP-a. Na lokalnim izborima za Gradsko vijeće od 27 mjesta HDZ je dobio 12, koalicija SDP-HNS-HSLS 10, HSP i HSS po dva i TDS jedno mjesto.

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) obilježit će 16. godinu osnutka svečanom sjednicom Predsjedništva HDZ-a (prostorije NK Jarun, Ogulinska 35 u 20 sati). Bit će odigrana nogometna utakmica između HDZ-a i Zvijezde (igralište NK Jarun u 18 sati). Izaslanstvo Predsjedništva HDZ-a u jutarnjim satima položit će vijence na Oltar domovine (u 7,45 sati) i na grob prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana (Mirogoj u 8 sati).

ZAGREB - Redovita izborna skupština Hrvatske stranke umirovljenika (Zagrebački velesajam, Kongresna dvorana u 10,30 sati).

STUBIČKE TOPLICE - Početak dvodnevnog sabora Hrvatske udruge sindikata (hotel Matija Gubec u 11 sati).

KARLOVAC - Skupština Hrvatskog šumarskog društva, koja se održava u sklopu Dana hrvatskog šumarstva ( Gradsko kazalište Zorin dom u 10 sati ).

OSIJEK - Potpisivanje ugovora o položaju i djelovanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu u sastavu osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera. Ugovor će potpisati nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, biskup đakovački i srijemski Marin Srakić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik (Rektorat Sveučilšta u 11 sati).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i INA potpisat će ugovor, vrijedan milijun kuna kojim će INA postati jedan od utemeljitelja Zaklade Akademije (Salon HAZU-a, Nikole Šubića Zrinskog 11 u 10 sati).

ZAGREB - Na ljetnoj sceni na Opatovini bit će otvoreno jubilarno, 20. Zagrebačko histrionsko ljeto, na kojem će u iduća dva i pol mjeseca biti izvedeno više od sto predstava, među kojima dvije premijerne. U godini kada se obilježava i 30. godina postojanja glumačke družine Histrion, bit će izvedene premijere "Hercegovci za volanom ili vozači za sva vremena" i "Fric i pjevačica".

ZAGREB - Izložba u povodu izlaska monografije o Alfredu Palu (Galerija Matice hrvatske, ulica Matice hrvatske u 2 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Srebrenka Parlov

poslijepodne- Jasna Nahtigal Lazarić

navečer- Dubravka Dadić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙