FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: Izložba u povodu 70. godišnjice rođenja slikara Krunoslava Kerna

SLAVONSKI BROD, 21. lipnja 2005. (Hina) - Izložba odabranih uljabrodskog slikara i zavičajnika Krunoslava Kerna (1935-1992) otvorenaje večeras u slavonskobrodskom Muzeju Brodskog Posavlja.
SLAVONSKI BROD, 21. lipnja 2005. (Hina) - Izložba odabranih ulja brodskog slikara i zavičajnika Krunoslava Kerna (1935-1992) otvorena je večeras u slavonskobrodskom Muzeju Brodskog Posavlja.

Muzej je izložbu priredio u prigodi 70. godišnjice Kernova rođenja, a organizirana je zahvaljujući suradnji Muzeja i obitelji Kern, njegovih prijatelja i poštovatelja, te brodskih ustanova i tvrtki koje su iz svojih zbirki za izložbu ustupili Kernova djela.

Slikar i likovni pedagog Krunoslav Kern svojim je umjetničkim stvaralaštvom, pedagoškim radom i razgranatim djelovanjem, uz nekoliko bliskih prijatelja i suradnika, utemeljio i organizirao značajne likovne projekte i događanja, poticao, gradio i širio krugove stvaralačkih okupljanja kojima je ostvarena posebnost brodske likovne scene, kazala je na svečanosti otvaranja izložbe ravnateljica Muzeja Ivanka Bunčić.

Kern je bio utemeljitelj Akvarelističke kolonije "Sava", brodske je slikare organizirao kroz "Brodski likovni krug", pokrenuo je i vodio slikarsku školu "Albert Gruber" i inicirao je slikarsku koloniju "Slikari bolnici".

Autorica izložbe i kataloga kustosica Danijela Ljubičić-Mitrović podsjetila je kako se izložbom odabranih ulja iz obiteljske ostavštine i privatnih zbirki dobiva uvid i u taj segment slikarevog stvaralaštva te bolje sagledava opus slikara koji je u javnosti doživljen ponajprije kao akvarelist. Dodala je kako Kern nije slikar jednog daha, snažnih gesta i glasnih boja, već su njegove slike rezultat dugotrajnog istraživanja.

Izložbu odabranih ulja Krunoslava Kerna otvorio je pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije Vladimir Štefanek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙