FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HMI organizira etnoglazbenu radionicu "Glazba Istre"

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Etnoglazbena radionica "GlazbaIstre", namijenjena mladima hrvatskoga podrijetla i ljubiteljimaetnoglazbe, održava se u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatskeglazbene mladeži u Grožnjanu, priopćeno je danas iz HMI-a.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Etnoglazbena radionica "Glazba Istre", namijenjena mladima hrvatskoga podrijetla i ljubiteljima etnoglazbe, održava se u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, priopćeno je danas iz HMI-a.

Polaznicima, pripadnicima hrvatskih autohtonih manjina iz Rumunjske, SiCG i Makedonije, kako se napominje, teoretskim i praktičnim dijelom radionice predstavit će se tradicijska glazba Istre suvremenim izričajem hrvatske etnoglazbe.

Tim projektom želi se pridonijeti čuvanju i razvoju kulturne tradicije u hrvatskim zajednicama diljem svijeta i predstaviti taj, za etnoglazbu, nadahnjujući dio hrvatske kulturne baštine glazbenicima diljem svijeta.

Kako se napominje, istarska je etnoglazba samo početak istraživanja kojim se kani obuhvatiti tradicijska glazba hrvatskih krajeva.

Etnoglazbenu radionicu organizira od 9. do 17. srpnja prvi put Hrvatska matica iseljenika (HMI) u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži i Institutom za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙