FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prva radionica za suce i državne odvjetnike

OSIJEK, 8. srpnja 2005. (Hina) - Na osječkom Županijskom sudu danas jeu organizaciji Pravosudne akademije održana prva radionica "Priprema ivođenje rasprave u građanskom postupku" za suce i državne odvjetnike spodručja Slavonije i Baranje.
OSIJEK, 8. srpnja 2005. (Hina) - Na osječkom Županijskom sudu danas je u organizaciji Pravosudne akademije održana prva radionica "Priprema i vođenje rasprave u građanskom postupku" za suce i državne odvjetnike s područja Slavonije i Baranje.

Tom radionicom počinje uspostava Regionalnog centra Pravosudne akademije u Osijeku, četvrtog nakon zagrebačkoga, riječkog i varaždinskog, rekla je pomoćnica ministrice pravosuđa i ravnateljica Akademije Štefica Stažnik na konferenciji za novinare uoči početka radionice.

Neovisnost pravosuđa nema pun smisao ako suci nisu dovoljno stručni, pa je Ministarstvo pravosuđa ustrojilo Pravosudnu akademiju kako bi se stalno stručno usavršavali u različitim pravnim područjima i tehnikama. Želimo da se suci i državni odvjetnici usavršavaju u mjestima gdje žive i rade, rekla je.

Najavila je kako će od jeseni edukacijski programi i radionice biti više usmjereni na državna odvjetništva. Krajnji cilj usavršavanja je unaprjeđivanje profesionalnosti u pravosuđu kako bi pravosudna tijela bila kvalitetnija i učinkovitija, rekla je Stažnik, istaknuvši da je to važno i zbog priključenja Europskoj uniji.

Sudionike današnje jednodnevne radionice pozdravio je predsjednik Županijskog suda Ninoslav Ljubojević. Rekao je da je ona organizirana kako bi se suce i državno odvjetnike uputilo na koji način voditi raspravu i dovršiti je u razumnu roku, kako bi se sudske parnice rješavale brzo i učinkovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙