FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Međunarodni kazališni festival mladih od 27. srpnja do 10. kolovoza

PULA, 20. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni kazališni festival mladih,koji će se od 27. srpnja do 10. kolovoza 10. put održati u Istarskomnarodnom kazalištu - Gradskom kazalištu u Puli ove godine donosi sedamkazališnih radionica, a nit vodilja je različitost, najavio je nadanašnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Bančić, voditelj MKFM-a.
PULA, 20. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodni kazališni festival mladih, koji će se od 27. srpnja do 10. kolovoza 10. put održati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu u Puli ove godine donosi sedam kazališnih radionica, a nit vodilja je različitost, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Bančić, voditelj MKFM-a.

Festival počinje dvjema radionicama - "Mjuzikl", koju vodi Amerikanac Mark Hardy, te "Akustična tragička maska, kreacija kora i karakterizacija lika u grčkoj tragediji", koju vode redatelj George Zamboulakis i izrađivač maski Thanos Vovolis.

Prvi dan kolovoza počinju tradicionalne radionice "Commedia dell'arte" voditelja Marca Lulyja i radionica plesa u suradnji s plesnom skupinom "Liberdance" iz Zagreba, a na završnom dijelu festivala na rasporedu su dvije nove radionice: "Tijlo i glas", koju vodi Zygmunt Molik, i "Kazalište potlačenih" s voditeljem Julianom Boalom.

Novost ovogodišnjeg MKFM-a je suradnja s Histria festivalom u radionici za mlade skladatelje koji će pod vodstvom Bashkima Shehua stvarati glazbu nadahnutu jednom od kazališnih radionica.

U povodu obljetničkog MKFM-a Istarsko narodno kazalište priprema i posljednju iz ovogodišnje produkcije, predstavu "Klopka" poljskog dramaturga Tadeusza Rozewicza.

Redatelj Jasmin Novljaković predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare suradnike i samu predstavu, naglasivši da se temelji na Kafkinu životopisu, a istodobno se dotiče i teme holokausta.

Praizvedba "Klopke" bit će 5. srpnja u Povijesnom muzeju na Kaštelu, pretpraizvedba dan poslije, a svečana praizvedba 7. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙