FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: O glasovanju u Saboru pred Ustavni sud

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a i saborskog Klubate stranke Ivica Račan najavio je u srijedu da će izglasavanjerebalansa državnoga proračuna i izmjena Zakona o javnom okupljanjusvoj epilog dobiti na Ustavnom sudu.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a i saborskog Kluba te stranke Ivica Račan najavio je u srijedu da će izglasavanje rebalansa državnoga proračuna i izmjena Zakona o javnom okupljanju svoj epilog dobiti na Ustavnom sudu.

Farsa, riječ je kojom je Račan novinarima ocijenio glasovanje o amandmanima, rebalansu i spomenutom zakonu, ističući kako je to bio krupan korak natrag, praksa s kojom se SDP neće miriti.

Ponovno smo suočeni s dobro poznatim nedemokratskim i bahatim HDZ-om koji ne preza od gaženja pravila i zakona, kaže Račan i napominje da je Zakon o javnom okupljanju, Sabor izmijenio bez dovoljnog broja glasova (76).

Jasno je, dodaje, da je HDZ imao u Saboru dovoljno jaku podršku, vidi se tko ga podržava, tko je opcija, a tko alternativa, no ono što zabrinjava je da se HDZ-ova koalicija ne temelji na programu, nego na interesu - materijalnom i vulgarnom, pa i na zatvaranju očiju pred nedemokratskim ponašanjem.

Predsjednik SDP-a tvrdi kako se to u utorak jasno pokazalo, od usvajanja dnevnog reda bez kvoruma, do izbjegavanja korištenja elektronskog glasovanja.

Poručuje da će SDP oštrije nastupati prema takvom ponašanju HDZ-a i partnera, ali dodaje da parlamentarna većina ne ovisi o SDP-u i Račanu, ali kad bude, naglasio je, bit će prijevremenih izbora.

Pripremamo se za prijevremene izbore, a inicijativu ćemo pokrenuti kad budemo sigurni u njenu izglednost, rekao je Račan.

Upitan hoće li SDP-ovci potpisati inicijativu za glasovanje o povjerenju predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, koju najavljuje Branimir Glavaš, Račan je odgovorio kako nema iluzija da je moguće rušiti Šeksa, bez rušenja premijera Ive Sanadera.

Osim toga, dodao je, ne mislim ulaziti u slavonske obračune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙