FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporba demonstrativno izašla iz sabornice

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Oporba je u utorak demonstrativnonapustila Veliku vijećnicu Hrvatskog sabora nezadovoljna ustrajavanjemvećine da se dnevni red, kojim je glavna rasprava predviđena zarebalans državnog proračuna, proširi s petnaestak novih točaka.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Oporba je u utorak demonstrativno napustila Veliku vijećnicu Hrvatskog sabora nezadovoljna ustrajavanjem većine da se dnevni red, kojim je glavna rasprava predviđena za rebalans državnog proračuna, proširi s petnaestak novih točaka.

HDZ i partneri, s kojima je u sabornici ostalo i nekoliko pravaša, dnevni su red u konačnici dopunili kako je tražila Vlada.

To znači, da će Sabor, među inim, raspraviti izmjene zakona o porezima na dodanu vrijednost i na dobit, prijedlog o izravnom biranju načelnika, gradonačelnika i župana, prijedloge o javnom okupljanju, izboru Ivice Kirina za novog ministra policije.

Prije izlaska oporba je pokušala saborsku većinu uvjeriti da širenje dnevnog reda nije dobro ni korisno, kako za Sabor tako i za građane koji će izravno osjetiti posljedice nekih zakona.

Pritom su poručili da je neprihvatljivo od zastupnika tražiti da u tri dana rasprave i glasuju o petnaestak zakona, među kojima su neki i reformskog karaktera.

Oporba unisono ističe kako Vlada zapravo nastoji u tri dana nadoknaditi propušteno u proteklih pola godine, a to je, naglasili su, neprihvatljivo.

Nisu prošli ni oporbeni prijedlozi da se hitno sastane prošireno saborsko Predsjedništvo i odluči koji su zakoni prioritetni, odnosno da se, ako treba, radi i idući tjedan, pa i cijeli srpanj.

Sabor je, bez oporbe, počeo raspravu o izmjenama ovogodišnjeg državnog proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙