FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski Odbor za zaštitu okoliša podržao prijedlog rebalansa

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Saborski Odbor za zaštitu okoliša iprostorno uređenje podržao je danas prijedlog rebalansa ovogodišnjegadržavnoga proračuna, uz suzdržanost oporbenih članova.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Saborski Odbor za zaštitu okoliša i prostorno uređenje podržao je danas prijedlog rebalansa ovogodišnjega državnoga proračuna, uz suzdržanost oporbenih članova.

Oporbenjaci su posebno nezadovoljni činjenicom da Vlada, kroz prijedlog izmjena Zakona o izvršenju proračuna, traži da joj se dade ovlast da u iznimnim situacijama samostalno preraspodijeli i više od 5 posto proračuna i o tome Sabor izvijesti naknadno.

Takvo prenošenje saborskih ovlasti na Vladu u oporbi tumače kao dokaz da je i Vlada uvjerena da je predloženi rebalans nerealan, te da će se proračun do kraja godine još jednom mijenjati.

Predsjednik Odbora Slavko Linić (SDP) podsjetio je da Sabor, izuzev ljetne stanke, zasjeda neprekidno, pa smatra da potvrđivanje još jednog rebalansa u Saboru ne bi trebalo biti problem.

"Vlada je krajem prošle godine radila preraspodjele i u proračunu za 2004., i to na vrlo osjetljivim stavkama, pa se pokazalo da je izvršenje proračuna teško pratiti", ustvrdio je Linić, uvjeren da će Vlada proširenim ovlastima proračunima i rebalansima pristupati s još manje pažnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙