FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o izmjenama Zakona o javnom okupljanju

ZAGREB,12. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski je Sabor večeras, nakonizglasavanja rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna, započeo iraspravu o Vladinu prijedlogu da se zabrane javni prosvjedi najmanjesto metara od objekata u kojima su smješteni ili zasjedaju Hrvatskisabor, Vlada, Ustavni sud i Predsjednik države.
ZAGREB,12. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski je Sabor večeras, nakon izglasavanja rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna, započeo i raspravu o Vladinu prijedlogu da se zabrane javni prosvjedi najmanje sto metara od objekata u kojima su smješteni ili zasjedaju Hrvatski sabor, Vlada, Ustavni sud i Predsjednik države.

Takvo rješenje sadržano je u novom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o javnom okupljanju.

Sličan zakonski prijedlog Vlada je ovih dana povukla iz procedure, zbog brojnih kritika oporbe, ali i dijela HDZ-ovih zastupnika.

Vlada u novom prijedlogu predviđa i brisanje odredbe po kojoj je zabranjeno mirno okupljanje i prosvjedovanje u blizini spomenika kulture nulte kategorije, tumačeći da je takvo rješenje blisko rješenjima drugih država koje ne zabranjuju javna okupljanja na takvim mjestima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙