FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Pulu sletio Boeing 747 s turistima iz Rusije

PULA, 13. srpnja 2005. (Hina) - U pulsku zračnu luku danas je iz Moskvesletio jedan od najvećih putničkih komercijalnih zrakoplova Boeing747, kapaciteta 460 putnika, s kojim je u Istru posredstvom ruskekompanije "Transaero airlines" doputovalo 420 gostiju.
PULA, 13. srpnja 2005. (Hina) - U pulsku zračnu luku danas je iz Moskve sletio jedan od najvećih putničkih komercijalnih zrakoplova Boeing 747, kapaciteta 460 putnika, s kojim je u Istru posredstvom ruske kompanije "Transaero airlines" doputovalo 420 gostiju.

Oni će idućih dva tjedna boraviti u turističkim središtima diljem Istarske županije.

Izrazivši zadovoljstvo što pulska Zračna luka udovoljava svim zahtjevima i kriterijima za prihvat takvih najvećih putničkih zrakoplova, direktor pulske Zračne luke Bruno Rogović je kazao da će Boeing 747 ruske kompanije slijetati u Pulu do konca rujna svake srijede i subote, s time da će tijekom kolovoza subotom imati po dva leta. Ukupno će putem te kompanije u Istru do konca ljeta doputovati više od 20 tisuća gostiju s ruskog tržišta.

Rogović je naglasio da je riječ o zrakoplovu dužine 70 metara, čiji raspon krila iznosi 60 metara, a maksimalna težina u polijetanju iznosi mu 400 tona.

Govoreći o putničkom prometu pulske zračne luke u prvih šest mjeseci ove godine, direktor Rogović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima s obzirom da je u tom razdoblju zabilježen porast putnika od 29 posto te zrakoplova od 20 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Lani je, kaže, ostvaren dolazak 154.000 putnika, za ovu godinu je planirano ostvarenje dolaska oko 200 tisuća putnika, a takav pozitivan trend namjeravaju i zadržati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙