FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHDVDR i strani partneri potpisali protokol o gradnji stanova za hrvatske branitelje

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljacaveterana Domovinskog rata UHDVDR i poduzeće Credit Suisse First BostonLimited te poduzeće EFG Kirkwood Capital potpisali su danas protokoleo suradnji na projektu finaciranja i gradnje oko devet tisuća stanovaza hrvatske branitelje.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljaca veterana Domovinskog rata UHDVDR i poduzeće Credit Suisse First Boston Limited te poduzeće EFG Kirkwood Capital potpisali su danas protokole o suradnji na projektu finaciranja i gradnje oko devet tisuća stanova za hrvatske branitelje.

Protokoli su potpisani uz supotpis i potporu potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Predsjednik UHVDDR-a general Đuro Dečak rekao je da se projektom osigurava kupnja stanova hrvatskim braniteljima po cijeni od oko 600 eura po četvornom metru, što je znatno niže od tržišne cijene i uz povoljnu dugogodišnju otplatu koja odgovara cijeni plaćanja podstanarstva.

Direktor EFG-a Kirkwood Capital Berilsav Hrlec rekao je da se na projektu radilo oko godinu i pol dana. Naglasio je da bi početkom iduće godine trebali započeti radovi na gradnji tih stanova te da će švicarski partneri osigurati svu potrebnu modernu tehnologiju uz primjenu repromaterijala koji se proizvode u Hrvatskoj.

Predsjednik kompanije Paul Bartlett naglasio je da im ja ovaj posao bitan jer je riječ o prvom takvom poslu kojem je svjedok i potpredsjednica vlade jedne zemlje. Dodao je da su za model zainteresirane i neke druge vlade poput Turske, Irana i Rusije.

Podržavši projekt Jadranka Kosor istaknula je da ministarstvo kojem je na čelu zbrinjava stradalnike Domovinskog rata te da još uvijek ima 12 tisuća zahtjeva za stambeno zbrinjavanje. Najavila je skoro dovršenje dokumentacije za 411 novih stanova te da će se u ovoj godini dovršiti i 249 stanova u desetak hrvatskih gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙