FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati javnih službi odbili potpisati sporazum o regresu

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Sedam Sindikata javnih službi odbiloje potpisati sporazum o regresu za godišnji odmor, ocjenivši da jetime Vlada željela odglumiti postojanje socijalnog dijaloga i stvoritiprivid pregovaračkog procesa.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Sedam Sindikata javnih službi odbilo je potpisati sporazum o regresu za godišnji odmor, ocjenivši da je time Vlada željela odglumiti postojanje socijalnog dijaloga i stvoriti privid pregovaračkog procesa.

Ne možemo potpisati sporazum o regresu, a da se prije toga nije otvorio ni pregovarački proces niti ponuđen protokol, kazao je predsjednik glavnog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na današnjoj konferenciji za novinare.

Ocijenio je da iza takvog "drskog" zahtjeva Vlade stoji pregovaračka poza za MMF, javnost i međunarodnu zajednicu. Napomenuo je kako će regres članstvo dobiti jer je to pravo iz Kolektivnog ugovora.

Podsjetivši kako pregovori o plaćama između sindikata i Vlade ne postoje već dvije godine, Ribić je rekao da prvi puta nakon 10 godina nije potpisan kolektivni ugovor o plaćama.

"Očito pregovori kao važan element demokracije i socijalnog života u ovoj zemlji ne funkcioniraju", kazao je Ribić istaknuvši kako sindikati traže pregovore o plaćama za 2006. kako bi se dugoročno i sustavno riješilo to pitanje. Najavio je da će sindikati na nepostojanje pregovora odgovoriti na jesen, istaknuvši kako štrajk nije nužan ali nije ni isključen.

Sindikati su taj sporazum o regresu odbili potpisati jučer u Vladi.

(Hina) xmb ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙