FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji HGK i HIZ-a

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) iudruga Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su danas Sporazum oposlovnoj suradnji na području poticanja hrvatskog izvoza.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji na području poticanja hrvatskog izvoza.

Temeljem Sporazuma, HGK i HIZ će, između ostaloga, zajedničkim inicijativama i aktivnostima raditi na unaprjeđenju i stvaranju pretpostavki za povećanje razine hrvatskog izvoza. Također će zajednički organizirati predavanja i radionice s ciljem afirmacije izvoza, pružati važne informacije izvoznicima putem internet stranica, a HGK će HIZ-u pružiti stručnu pomoć pri organizaciji Prve konferencije HIZ-a najavljene za jesen ove godine.

HGK i HIZ će redovito razmjenjivati dostupne informacije o izvozu i robnoj razmjeni, po potrebi zajednički nastupati prema nadležnim državnim institucijama s ciljem ugrađivanja najbolje prakse poticanja izvoza u hrvatsko zakonodavstvo itd.

Sporazum su potpisali predsjednici HGK i HIZ-a Nadan Vidošević i Darinko Bago istaknuvši poticanje izvoza kao strateški cilj gospodarstva.

Gospodarski rast, kazao je Bago, može se postići isključivo i jedino poticanjem izvoza. Cilj je, dodao je Bago, u bližoj budućnosti povećati BDP na sa sadašnjih 7.732 dolara po stanovniku na 10 do 15.000 dolara.

Potrebno je također pronaći način kako poboljšati uvjete izvoznicima te kako riješiti pitanje neselektivnog uvoza u Hrvatsku, kazao je Bago.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙