FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova prijetnja terorističkim udarima u Danskoj

KOPENHAGEN, 13. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Skupina povezana s AlQaidom zaprijetila je terorističkim udarima u Danskoj čiji kontingentu međunarodnim snagama pod američkim vodstvom u Iraku broji 500vojnika, objavio je u srijedu dnevnik Jylland-Posten.
KOPENHAGEN, 13. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Skupina povezana s Al Qaidom zaprijetila je terorističkim udarima u Danskoj čiji kontingent u međunarodnim snagama pod američkim vodstvom u Iraku broji 500 vojnika, objavio je u srijedu dnevnik Jylland-Posten.

"Ovo je upozorenje svim europskim zemljama, ali prvenstveno i najviše Danskoj koja je poslala svoje vojnike u muslimanske zemlje. Nećete biti sigurni u svojoj zemlji sve dok se vaši vojnici, ubojice, nalaze u muslimanskim zemljama", napisala je skupina Brigade Abu Hafa al Masrija u poruci objavljenoj na internetu, koju je prenio list.

Ta je skupina, povezana s globalnom terorističkom mrežom Al Qaide, preuzela odgovornost za bombaški udar u Madridu prošle godine.

Prijetnja objavljena u srijedu, druga je upućena Danskoj nakon prošlotjednog terorističkog napada u Londonu. Prošlog tjedna prijetnja je iznesena u priopćenju koje se pripisuje tajnoj organizaciji skupine Al Qaide, Organizaciji za džihad u Europi, koja je također preuzela odgovornost za londonski napad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙