FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pisanu: Terorizam kuca na talijanska vrata

RIM, 12. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar unutarnjihposlova Giuseppe Pisanu upozorio je u utorak govoreći u parlamentu dabi islamski terorizam mogao pogoditi Italiju.
RIM, 12. srpnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu upozorio je u utorak govoreći u parlamentu da bi islamski terorizam mogao pogoditi Italiju.

"Islamski terorizam kuca na talijanska vrata. Nakon atentata u Casablanci i Istanbulu rekao sam da islamski terorizam kuca na vrata Europe. Sada nakon pokolja u Madridu i Londonu moram kazati da kuca na vrata Italije", rekao je Pisanu ali je istodobno odbacio ideju o "sukobu civilizacija".

"Terorističku prijetnju ne možemo pomiješati s religijom, kulturom i islamskom civilizacijom", rekao je Pisanu, te je iznio prijedloge zakona za sprječavanje terorističke prijetnje. Među prijedlozima je proširenje protuterorističke istrage, ujednačavanje procedura identifikacije, produžetak sa 12 na 24 sata policijskog pritvora itd.

"Nisu to izvanredni zakoni. Ne možemo ograničiti slobodu građana da bismo se borili protiv neprijatelja sloboda. Ako bismo to učinili onda bismo im predali pobjedu", rekao je Pisanu. Dakle Italija neće uvoditi izvanredne mjere ili "ratno stanje" kako je to bio zatražio ministar iz Sjeverne lige Roberto Calderoli, već će pojedinim mjerama sigurnosti suzbijati opasnosti od terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙