FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Maloljetnik osuđen zbog prijetnje terorizmom

DETROIT, 15. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedan osamnaestogodišnjak izMichigana, optužen da je kovao zavjeru kako bi ubio svoje školskekolege u prigradskoj srednjoj školi u gradu Detroitu, osuđen je uutorak zbog prijetnji da će počiniti teroristički čin.
DETROIT, 15. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedan osamnaestogodišnjak iz Michigana, optužen da je kovao zavjeru kako bi ubio svoje školske kolege u prigradskoj srednjoj školi u gradu Detroitu, osuđen je u utorak zbog prijetnji da će počiniti teroristički čin.

Porota u okrugu Macomb proglasila je krivim Andrewa Osantowskog za "stvaranje terorističkih prijetnji" nakon što je na Internetu ostavio poruku o mogućnosti ubojstva kolega u srednjoj školi Chippewa Valley.

Također je i osuđen zbog posjedovanja vatrenog oružja tijekom činjenja tog zločina i uporabe računala radi terorističkih prijetnji, kazali su dužnosnici suda.

Policija je uhitila Osantowskog prošlog rujna nakon otkrivanja njegovih poruka na Internetu.

U zadnjem danu svjedočenja u tom sudskom postupku održanom u ponedjeljak pomoćnik tužitelja okruga Steve Kaplan prikazao je poroti video u kojem mladić puca iz automatske puške AK-47, poznatije pod nazivom "kalašnjikov" i pokazuje oružje u skrovištu kako bi podcrtao navodnu ozbiljnost svojih prijetećih e-mailova.

Zločin prijetnje terorizmom i uporaba računa radi terorističkih prijetnji u Sjedinjenim Američkim Državama su zločini za koje se može dobiti zatvorska kazna do 20 godina. Presuda bi trebala biti izrečena 11. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙