FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld kaže da će zatvor Guantanamo biti potreban još godinama

WASHINGTON, 14. lipnja 2005. (Hina/AP) - Američki ministar obraneDonald Rumsfeld izjavio je utorak da će logori za uhićene teroriste,poput onoga u zaljevu Guantanamo, biti potrebni sve dok ne završi ratprotiv terorizma.
WASHINGTON, 14. lipnja 2005. (Hina/AP) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld izjavio je utorak da će logori za uhićene teroriste, poput onoga u zaljevu Guantanamo, biti potrebni sve dok ne završi rat protiv terorizma.

"Vlada Sjedinjenih Država, a pogotovo ne vojska SAD-a, ne želi zadržavati osumnjičene za terorizam dulje no što je potrebno, no sve dok postoji potreba da se teroriste sprječava da ponovno udare, bit će potrebne takve ustanove", rekao je Rumsfeld.

Na konferenciji za tisak u Pentagonu Rumsfeld je branio postupanje prema 520 zatočenika u logoru, rekavši da su postupci u njemu otvoreniji za kontrolu nego u bilo kojem drugom vojnom zatočeničkom logoru u povijesti.

Rumsfeld je rekao da su dobivene vrijedne informacije od zatočenika, od kojih većina predstavlja prijetnju sigurnosti SAD-a.

Prošlog je tjedna predsjednik George Bush ostavio otvorenom mogućnost da se logor u zaljevu Guantanamo zatvori, no Rumsfeld nije dao nikakvu takvu naznaku rekavši i da nema bolje alternative za taj zatočenički centar. Rumsfeld je također naveo da su američkih porezni obveznici već dali 100 milijuna dolara za izgradnju tog logora na Kubi, koji godišnje košta još 90 do 95 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙