FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spiegel online: Iza napada stoji al Qaida

BERLIN/ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Jedan ogranak terorističkeorganizacije al Qaida, pod nazivom "Tajna organizacija al QaidaEuropa", preuzeo je odgovornost za današnje napade u Londonu, javlja učetvrtak njemački online magazin "Spiegel Online", a prenose njemačkimediji.
BERLIN/ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Jedan ogranak terorističke organizacije al Qaida, pod nazivom "Tajna organizacija al Qaida Europa", preuzeo je odgovornost za današnje napade u Londonu, javlja u četvrtak njemački online magazin "Spiegel Online", a prenose njemački mediji.

"Raduj se, muslimanska zajednico", stoji u dokumentu kojim raspolaže "Siegel Online". "Mudžahedinski heroji izveli su napad u Londonu koji je šokirao i sjever i zapad i istok i jug Velike Britanije", stoji nadalje u dokumentu objavljenom na internet forumu al Qaide, na kojem su posljednjih nekoliko mjeseci objavljivani autentični dokumenti u kojima je iračko krilo al Qaide preuzimalo odgovornost za različite napade.

U dokumentu se navodi da je vlada Velike Britanije uvijek iznova bila upozoravana zbog svog angažmana u Iraku ali da upozorenja nisu bila uzimana ozbiljno. "Zbog toga smo bili prisiljeni izvršiti blagoslovljenu vojnu akciju", stoji u priopćenju. "Mi i nadalje upozoravamo vlade Danske, Italije i ostalih križarskih sila da svoje snage povuku iz Iraka i Afganistana", zaključuje se u dokumentu.

Talijanska novinska agencija ANSA također je objavila u četvrtak da je dosad nepoznata organizacija preuzela u ime al-Qaide odgovornost za seriju terorističkih napada na London u kojima je najmanje deset osoba poginule, a 185 ih je ozlijeđeno. Prema toj agenciji, "tajna organizacija jihada al Qaide u Europi" preuzela je odgovornost za napade na internetskoj stranici i upozorila Italiju i Dansku da povuče svoje vojnike iz Afganistana i Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙