FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN osudio atentate u Londonu

NEW YORK, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti UN-a učetvrtak je "bezuvjetno" osudilo "terorističke atentate počinjene uLondonu" i ponovilo da "svaki teroristički čin shvaća kao prijetnjumiru i sigurnosti", dok je glavni tajnik UN-a Kofi Annan ustvrdio daje "svijet uz britanski narod".
NEW YORK, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Vijeće sigurnosti UN-a u četvrtak je "bezuvjetno" osudilo "terorističke atentate počinjene u Londonu" i ponovilo da "svaki teroristički čin shvaća kao prijetnju miru i sigurnosti", dok je glavni tajnik UN-a Kofi Annan ustvrdio da je "svijet uz britanski narod".

U rezoluciji 1611 koju je jednoglasno prihvatilo petnaest članica, Vijeće "ponovno ističe potrebu da se svim sredstvima, sukladno Povelji UN-a, suzbija prijetnja miru i međunarodnoj sigurnosti koja je posljedica terorističkih čina".

Vijeće potiče sve države da "aktivno sudjeluju u naporima da se uhite i privedu pravdi počinitelji, organizatori i nalogodavci tih barbarskih čina."

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izjavio je u četvrtak da su londonski atentati "napad na čovječanstvo" i potvrdio da "svijet stoji uz britanski narod".

Annan je rekao da "dijeli bol svih Londončana zbog rana koje je zadobio taj prekrasni grad u kojemu žive ljudi iz različitih zemalja i kultura" i izrazio solidarnost s britanskom vladom i stanovništvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙