FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair: Za atentate odgovoran islamistički terorizam

LONDON, 8. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairpripisao je odgovornost za četiri atentata koji su u četvrtak izvedeniu Londonu teroristima koji zastupaju radikalni islamizam, neobrazlažući svoje optužbe i ne potvrđujući izjavu dosad nepoznateislamističke terorističke skupine koja je preuzela odgovornost zaatentat.
LONDON, 8. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair pripisao je odgovornost za četiri atentata koji su u četvrtak izvedeni u Londonu teroristima koji zastupaju radikalni islamizam, ne obrazlažući svoje optužbe i ne potvrđujući izjavu dosad nepoznate islamističke terorističke skupine koja je preuzela odgovornost za atentat.

"Znamo da ti ljudi djeluju u ime islama", rekao je premijer u kratkoj televizijskoj izjavi iz Downing Streeta, kamo se prije vremena vratio sa summita G8 u škotskom Gleneaglesu.

"Znamo također da su golema većina muslimana ovdje i u inozemstvu dobri ljudi, koji poštuju zakon i koji poput nas zaziru od onih koji čine ovakva nedjela", dodao je Blair.

"Policija i sigurnosne službe poduzet će odlučne mjere" kako bi se "krivci priveli pravdi", istaknuo je Blair.

Nepoznata skupina koja za sebe tvrdi da je povezana s al-Qaidom, na internetu je preuzela odgovornost za napade, ali je londonska policija rekla kako su to zasad nepotvrđene informacije.

Dosad nepoznata "Tajna organizacija skupine al-Qaida organizacije Džihada u Europi", objavila je tekst od 200 riječi na internet forumu al-Qaide na kojem su posljednjih mjeseci objavljivani autentični dokumenti iračkog krila al-Qaide.

U tekstu se navodi da su "herojski mudžahedini izveli blagoslovljeni napad u Londonu... kako bi se osvetili britanskoj cionističkoj križarskoj vladi za pokolje koje je počinila u Iraku i Afganistanu".

U priopćenju se upućuje prijetnja i "vladama Danske i Italije kao i svim križarskim vladama da će biti kažnjene na isti način ako ne povuku svoje postrojbe iz Iraka i Afganistana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙