FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor završio raspravu o rebalansu proračuna

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Iako se očekivalo da će saborskarasprava o Vladinu prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnogproračuna trajati do kasno u noć, budući da se za nju prijavilo 70zastupnika, ona je završila nešto prije 20 sati.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Iako se očekivalo da će saborska rasprava o Vladinu prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna trajati do kasno u noć, budući da se za nju prijavilo 70 zastupnika, ona je završila nešto prije 20 sati.

Od rasprave je odustalo 40-ak zastupnika, a o rebalansu su raspravljali uglavnom oporbenjaci, koji su Vladu prozivali za odustajanje od razvojnih projekata i zaštite socijalno osjetljivih skupina.

Vesna Škulić (SDP) upozorila je tako na smanjivanje davanja za radnu terapiju i rehabilitaciju invalida.

"Divim se crnom humoru nekih mojih kolega koji na čudan način pravdaju ove stavke i osobama s invaliditetom poručuju da im je jako dobro, ali da toga nisu svjesni", kazala je Škulić.

Ministru financija Ivanu Šukeru oporba spočitava i zbog neispunjenog obećanja da će naplatiti dvije milijarde kuna poreza više od svog prethodnika Mate Crkvenca (SDP).

"Gdje su vam te dvije milijarde, ministre, pokažite ih ili recite - nisam imao pojma o čemu govorim, to sam pričao samo da postanem ministar", pozvao je Šukera SDP-ovac Nenad Stazić.

Ministru je predložio i da pokuša s legalizacijom prostitucije.

"Donesite zakon o legalizaciji prostitucije, s posebnim poglavljem o političkoj prostituciji pa ćete moći naplatiti porez od splitskih vijećnika koji su izabrani na jednoj, a onda u Skupštini poduprli gradonačelnika s druge liste", poručio je Stazić.

Šuker mu je odgovorio kako je za 18 mjeseci njegova mandata naplaćeno 8,5 milijardi kuna prihoda više nego što je za isto vremensko razdoblje naplatila bivša vlast.

"A što se tiče političke prostitucije, ja bih vrlo rado da to predložite, jer sam osobno na svojoj koži osjetio što to znači", kazao je Šuker, aludirajući na velikogorički slučaj, u kojem je HDZ na vlasti zamijenio SDP uz potporu HSP-a.

"Došla maca na vratanca", komentirala je prijedlog rebalansa Ljubica Lalić (HSS), ocjenjujući da je ovogodišnji proračun bio predizborni.

"Prvo su bili predsjednički izbori, ali proračun nije pomogao. Potom su bili lokalni, ali ni tu nije pomogao proračun, nego politička trgovina", kazala je Lalić, ocjenjujući da je proračun bio nerealan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙