FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: sva gradska komunalna poduzeća ostvarila dobit u 2004.

RIJEKA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Sva komunalno i trgovačka društvakoja su u većinskom ili cjelovitom vlasništvu riječke gradske uprave u2004. su poslovala s dobiti te ostvarila povećanje kapitala i pričuva,istaknuto je danas na sjednici gradskog Poglavarstva.
RIJEKA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Sva komunalno i trgovačka društva koja su u većinskom ili cjelovitom vlasništvu riječke gradske uprave u 2004. su poslovala s dobiti te ostvarila povećanje kapitala i pričuva, istaknuto je danas na sjednici gradskog Poglavarstva.

Komunalno društvo Autotrolej d.o.o. za prijevoz putnika ostvarilo je 127,5 milijuna kuna ukupnog prihoda ili 1,1 posto manje u odnosu na prošlu godinu, a u odnosu na rebalans plana 3,2 posto više. Dobit nakon oporezivanja iznosi 2,5 milijuna kuna.

Komunalno društvo Čistoća d.o.o. ostvarilo je 63,2 milijuna kuna ukupnog prihoda ili 0,4 posto manje nego u prethodnoj godini, što je 1,9 više od plana, te dobit nakon oporezivanja od 884,1 tisuću kuna.

Trgovačko društvo Energo d.o.o. za proizvodnju i distribuciju toplinske energije imalo je u 2004. ukupni prihod od 137,9 milijuna kuna, što je 31 posto više u odnosu na prethodnu godinu i 28,6 više od plana planiranih prihoda. Ostvarena je dobit od 157,9 tisuća kuna.

Komunalno društvo Kozala d.o.o. za uređenje i održavanje groblja ostvarilo je prihode od 22,2 milijuna kuna ili 1,9 posto više u odnosu na prihode iz 2003. te 1,9 posto manje od planiranog. Dobit je iznosila 185,6 tisuća kuna.

Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju ostvarilo je 113,1 milijuna kuna prihoda ili 9,3 posto manje u odnosu na prošlu godinu te 3,2 posto više od planiranih prihoda. Dobit iznosi 203,8 milijuna kuna.

Trgovačko društvo Rijeka promet d.o.o. ostvarilo je 40,9 milijuna kuna ukupnog prihoda ili 4,3 posto više nego prethodne godine te 5,7 manje od planiranog, a dobit je 134,4 tisuće kuna.

Ekonomičnost poslovanja povećana je samo kod KD Vodovod i kanalizacija, a kod ostalih poduzeća smanjena je ili ista u odnosu na prethodnu godinu.

Na sjednici je istaknuto da gradska poduzeća imaju ukupno oko 40 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja od čega oko 6 milijuna kuna duguje Luka Rijeka.

Izvještaje o poslovanju gradskih komunalnih poduzeća prihvatile su prethodno Skupštine svih društava, a revizorske tvrtke pozitivno ocijenile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙