FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVB Splitska banka financira Nevu Kerum u kupnji hotela Marjan

SPLIT, 12. srpnja 2005. (Hina) - HVB Splitska banka osigurat će tvrtkiNeva Kerum, temeljem danas potpisanog ugovora, 60 posto od 50 milijunaeura kolika je visina ukupnih ulaganja za kupnju i obnovu splitskogHotela Marjan.
SPLIT, 12. srpnja 2005. (Hina) - HVB Splitska banka osigurat će tvrtki Neva Kerum, temeljem danas potpisanog ugovora, 60 posto od 50 milijuna eura kolika je visina ukupnih ulaganja za kupnju i obnovu splitskog Hotela Marjan.

Tvrtka Neva Kerum potpisala je 28. lipnja ugovor s Hrvatskim fondom za privatizaciju o kupnji 87,73 posto dionica tvrtke Adriatic, u čijem je vlasništvu hotel Marjan. Splitska se tvrtka obvezala za dionice platiti 170 milijuna kuna te na dokapitalizaciju još 190 milijuna kuna iz vlastitih sredstava u dvije godine.

Poslovna suradnja HVB Splitske banke i Grupe Kerum traje već više od 10 godina na obostrano zadovoljstvo, istaknuli su zamjenik predsjednika Uprave Banke Goran Gazivoda i direktorica Keruma d.o.o. Nevenka Bečić.

Gazivoda je naglasio da je struktura ovog financiranja zahtijevala jedinstven kreativan pristup, pri čemu je uz vlastita znanja banka koristila podršku Bank Austria Creditanstalta.

Bečić je, ističući da je s obzirom na kratak izvedbeno-provedbeni rok i specifičnost cijelog projekta, financijska konstrukcija zatvorena vrlo brzo, naglasila da će kroz dvije godine Hotel Marjan biti prvi hotel klasificiran s pet zvjezdica u gradu Splitu.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su predstavnici vlasti grada Splita, Županije, te lokalnih poduzetnika i poslovnih partnera HVB Splitske banke i poduzeća iz Grupe Kerum.

Grupa Kerum danas zapošljava više od 2000 ljudi. Najveće poduzeće u poslovnom sustavu Kerum je Kerum d.o.o., čija je osnovna djelatnost trgovina robom široke potrošnje. Lani je to društvo ostvarilo ukupan prihod veći od 800 milijuna kuna, a za 2005. očekuje ostvarenje ukupnog prihoda većeg od milijardu kuna.

U sklopu grupe i tvrtka Neva Kerum, koja u svome vlasništvu ima hotel Central, na atraktivnoj lokaciji u staroj gradskoj jezgri, kojeg također namjeravaju potpuno obnoviti, te dostići kategoriju od pet zvjezdica.

HVB Splitska banka, sa aktivom od 21,5 milijardi kuna, drži 9,6 postotni udjel na hrvatskom bankarskom tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙