FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

BERLIN - Jahta "Ostseeland" koju su koristili čelnici nekadašnje Demokratske Republike Njemačke (DDR) prodana je poslovnom čovjeku iz Dubaija za iznos između 700.000 i milijun eura, piše njemački list Bild am Sonntag. "Bogati poslovni čovjek želi na njoj načiniti neke preinake kako bi je koristio za osobne potreb", prenosi list izjavu jednog posrednika koji kaže da bogatašu iz Dubaija pri kupovini nije bila važna povijest broda. Ovog su mjeseca za ukupno 70.750 eura prodana i četiri Citroena kojima se koristio predsjednik DDR-a Erich Honecker.

AMAN - Jordanske vlasti odbile su dati odobrenje za tiskanje drame koju je napisao bivši irački diktator Sadam Husein, piše jordanski tisak. "Netko je od Ureda za tiskanje i objavljivanje zatražio pristanak za tiskanje drame koju je navodno napisao Sadam Husein, ali je odjel odbio dati dopuštenje", piše list Al rai pozivajući se na "dobro obaviještene izvore". Navodno se radi o djelu pod naslovom "Idi - proklet si", koje je bivši irački predsjednik napisao prije travnja 2003. godine.

CIUDAD MEXICO - Pod sloganom "Bog će te pozvati, ali ne na mobitel", biskupija u državi Guanajuato (na sjeverozapadu Meksika) pokrenula je kampanju protiv uporabe prenosivih telefona u crkvama gdje misu stalno ometa zvonjava aparata. "U nekim crkvama istaknuta su upozorenja na kojima, primjerice, piše Bog želi s tobom razgovarati, ali ne preko mobitela", rekao je u nedjelju za radio Formato 21 biskup Guanajuata Jose de Jesus Martinez Zepeda. Velikom broju vjernika smeta česta zvonjava mobitela, kazao je crkveni velikodostojnik, dodajući da je kampanja nužna "kako bi se poštovala vjerska mjesta i ugasili mobiteli prije ulaska".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙