FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Većina Talijana smatra da je nudizam potpuno normalan i ne smetaju im gologuzi posjetitelji plaža, čak ni kada njihove stražnjice ne predstavljaju najljepši prizor, pokazalo je istraživanje objavljeno u nedjelju. I dok je topless sunčanje izuzetno rašireno u Italiji, zbog obnaženih stražnjica nudisti na nekim plažama mogu biti kažnjeni i s više od 500 eura, kaže Talijanska federacija naturalista. No, naturalisti tvrde kako rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da bi se čak 70 posto ispitanih sunčalo i kupalo nago da to čine i ostali. Više od 80 posto anketiranih nudizam nije ocijenilo kao nešto erotično, već potpuno prirodno. Golotinja na plažama, čini se, češće uznemirava žene nego muškarce. Više od 40 posto žena reklo je da ne vole vidjeti druge obnažene žene na plaži, dok njihovo mišljenje o golim kupačicama dijeli tek pet posto muškaraca. Istraživanje je otkrilo da gotovo dvije trećine muškaraca na plažama ne bi smetali niti goli muškarci. Što se tiče neprivlačnih posjetitelja plaža sklonih golotinji većina ispitanih u zemlji koja slavi fizičku ljepotu nema ništa niti protiv njih. Tek ih je 16 posto reklo da ne podnose gole neprivlačne žene, a 9,7 posto oku neugodne muškarce.

MOSKVA - Više od 250 kilograma TNT-a zaostalog iz Drugog svjetskog rata pronađeno je u nedjelju na gradilištu hotela Moskva, koji će ponovo niknuti kad se stari sruši, i to u samom središtu Moskve, izvijestile su ruske agencije. "Eksploziv je otkriven na mjestu gdje bi se trebao izgraditi gotovo identičan hotel Moskva, na dva koraka od Kremlja", dodaje isti izvor. Pirotehničari su do sada izvadili 12 sanduka eksploziva. U njima nisu pronađeni detonatori.

LONDON - Prislušni uređaji koje su amerikanci prije više od 30 godina napravili zbog praćenja neprijateljskih snaga u vijetnamskim džunglama iskorišteni su za brojanje slonova u namibijskom nacionalnom parku Estosha. Istraživaći pod vodstvom Jasona Wooda s kalifornijskog Sveučilišta Stanford postavili su testni uređaj zvan "geophone" kraj puta do pojilišta. U stručnom časopisu kojeg izdaje britansko Ekološko društvo Wood je zapisao da će ova metoda koristiti u nadgledanju i procjeni populacije slonova i ostalih velikih sisavaca, kojih je vrlo malo i ugroženi su krivolovom. "Geophone" je spospban pratiti ne samo slonove nego i velie životinje poput žirafa i lavova. Također može nadgledati i ljude i pomoći u hvatanju krivolovaca. Istraživači tvrde da uređaj bilježi slonove koji kraj njega prolaze s oko 82 posto točnosti. Tadicionalne metode poput brojanja balege su nepouzdane, a nadgledanje iz zraka često onemogućavaju šume ili nasadi grmlja. Kako bi i dodatno poboljšali rezultate znantsvenici planiraju umrežiti uređaje, koji, u povoljnim uvjetima, mogu zabilježiti ljudski hod na udaljenosti od čak 30 metara.

BERLIN - Jedanaest sudionika amaterske nogometne utakmice koja se trebala odigrati u južnom njemačkom mjestu Ratisbonneu u nedjelju je hospitalizirano nakon što ih je pogodio grom, izvijestila je lokalna policija. Jedan od igrača, 17-godišnjak, koji se našao najbliže udaru, dobio je teže opekline, no život mu je izvan opasnosti. Ostalih deset žrtava, u dobi od 18 do 44 godine, lakše je ozlijeđeno i hospitalizirano zbog mjera predostrožnosti. Sudionici neodigrane nogometne utakmice sastali su se na terenu u zakazano vrijeme, ali su zbog lošeg vremena odlučili otkazati utakmicu. No, nisu uspjeli stići do svojih domova, jer ih je u tome preduhitrio udar groma. Meteorološka služba prethodno je upozorila stanovništvo južnog i zapadnog dijela zemlje da će ta područja u nedjelju i ponedjeljak zahvatiti olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i snažnim vjetrom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙