FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Programsko vijeće HRT-a prihvatilo nacrt izvješća Saboru

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Programsko vijeće Hrvatskeradiotelevizije prihvatilo je danas većinom glasova i bez većerasprave prijedlog Izvješća o radu Vijeća u prošlom razdoblju, koje ćebiti upućeno Saboru.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije prihvatilo je danas većinom glasova i bez veće rasprave prijedlog Izvješća o radu Vijeća u prošlom razdoblju, koje će biti upućeno Saboru.

Vijeće je raspravljalo i o primjedbi Udruge komercijalnih televizija u osnivanju koja je upućena i Vijeću za elektroničke medije, i po kojoj je HRT prekršio zakonsku odredbu po kojoj u sat vremena ima pravo na devet minuta oglašivanja.

Kako je rekao predsjedatelj Vijeća Zdenko Ljevak, Zakon se ne smije kršiti te je od Marketinga HRT-a zatraženo da to ispita.

Voditelj općih i zajedničkih poslova Ante Obuljen rekao je članovima Vijeća da će im podrobno izvješće o tom slučaju biti dostavljeno za nekoliko dana.

Dodao je da je osnovan tim koji prati rad komercijalnih televizija i koji je uočio, kako tvrdi, "krađu programa". "Naime, primijetili smo da se neke televizije koriste neovlašteno HRT-ovim snimkama, a nedavno je jedna od komercijalnih televizija emitirala film na koji pravo ima HRT", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙