FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Izglasano uvođenje markica na kavu

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Nakon duhanskih proizvoda, alkohola ibrašna Hrvatska uvodi markice i na kavu kako bi spriječila 'sivuekonomiju' u proizvodnji i prometu kavom, odlučio je danas Hrvatskisabor donoseći Zakon o posebnom porezu na kavu.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Nakon duhanskih proizvoda, alkohola i brašna Hrvatska uvodi markice i na kavu kako bi spriječila 'sivu ekonomiju' u proizvodnji i prometu kavom, odlučio je danas Hrvatski sabor donoseći Zakon o posebnom porezu na kavu.

Naime, prema podacima Ministarstva financija, zbog šverca kavom državni proračun godišnje gubi oko 70 milijuna kuna, čemu se, uvođenjem markica tog Ministarstva na proizvode kave, želi stati na kraj.

Saborska većina prihvatila je nekoliko SDP-ovih amandmana, među kojima i onaj Dragice Zgrebec da se poveća početna kazna za pravne osobe koje švercaju kavu s 10 na 50 tisuća kuna dok će maksimalna kazna ostati 400 tisuća kuna.

Sabor je donio izmjene ovršnog zakona kojima je cilj ubrzanje ovršnih postupaka.

Prihvaćeno je i izvješće HNB za prošlu godinu, te u prvom čitanju predloženi Zakon o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

Saborska većina nije prihvatila prijedlog Kluba HNS/PGS-a da se dopunama Zakona o HRT-u građane koji ne primaju ili primaju slab signal HRT-a oslobodi plaćanja RTV pristojbe.

Zbog 10 suzdržanih glasova nije 'prošao' ni zaključak tog kluba da se Vladu obveže da naloži Odašiljačima i vezama da u roku od 6 mjeseci osiguraju kvalitetan signal na cijelom državnom teritoriju. Nije prihvaćen ni prijedlog izmjena Zakona o obveznim odnosima koji je također predložio Klub HNS/PGS.

Sabor je zaključio današnje zasjedanje a 15. sjednicu nastavlja već u utorak kada će raspraviti, a vjerojatno i glasovati o predloženom rebalansu ovogodišnjeg državnog proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙