FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o HNS-ovim zakonskim prijedlozima

ZAGREB,7. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski bi sabor u sutrašnjem nastavkuzasjedanja trebao razmotriti HNS-ove prijedloge izmjena i dopunazakona o HRT-u, te o obveznim odnosima.
ZAGREB,7. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski bi sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja trebao razmotriti HNS-ove prijedloge izmjena i dopuna zakona o HRT-u, te o obveznim odnosima.

Prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o HRT-u, HNS predviđa ukidanje obveze plaćanja radiotelevizijske pristojbe u područjima u kojima je HTV-ov signal toliko slab da građani ne mogu pratiti televizijski program.

Jakost signala mjerili bi Odašiljači i veze, koji signal i emitiraju.

Kroz prijedlog izmjena Zakona o obveznim odnosima HNS namjerava zaštititi od manipulacija starije osobe koje, zbog ugovora o doživotnom uzdržavanju, preko noći ostaju bez cjelokupne imovine.

Klub predlaže da se zakonom propiše da se imovina osoba koje sklope ugovor o doživotnom uzdržavanju upiše u vlasništvo uzdržavatelja tek nakon smrti njezina vlasnika.

Sabor bi sutra trebao razmotriti i izvješća Agencije za telekomunikacije te Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti za 2004.

Dobiju li i Vladin prijedlog izmjena Izbornog zakona za lokalne izbore, zastupnici će objedinjeno raspravljati o Vladinu i opozicijskim prijedlozima na tu temu, a radni bi tjedan trebali završiti poslijepodnevnim glasovanjem o svim raspravljenim točkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙