FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Programsko vijeće za Sabor priprema izvještaj o svom radu

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Članovi Programskog vijeća Hrvatskeradiotelevizije (HRT) do iduće bi sjednice trebali dati primjedbe naprijedlog Izvješća o radu tog tijela, koje će potom uputiti Hrvatskomsaboru.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Članovi Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) do iduće bi sjednice trebali dati primjedbe na prijedlog Izvješća o radu tog tijela, koje će potom uputiti Hrvatskom saboru.

Konačni prijedlog Izvješća o svom radu od 1. srpnja 2004. do 8. lipnja ove godine Vijeće bi trebalo izraditi do sjednice zakazane za 11. srpnja, odlučeno je danas u nastavku sjednice Vijeća započete 10. lipnja.

U redovitom godišnjeg Izvješću Vijeće treba izvijestiti Sabor o provedbi programskih načela i obveza iz Zakona o HRT-u u programima nacionalnog radija i televizije.

Raspravljajući o upitu Vijeća za elekroničke medije o HTV-ovom humorističkom serijalu "Zlikavci" vijećnici su ustvrdili kako se niti jedno drugo tijelo ne može miješati u program.

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić ustvrdio je da se nacionalni radio i televizija ravnaju prema posebnom Zakonu o HRT-u, te da Vijeće za elektroničke medije može nadgledati jedino poštuje li HRT zakonom propisana pravila o oglašavanju.

"Svaki paralelizam i dualizam mogli bi biti štetni za autonomiju i sadržaj programa", ustvrdio je Galić.

Članovima Programskog vijeća danas je predano i izvješće o slušanosti radiopostaja u Hrvatskoj iz kojeg je vidljivo da je slušanost programa Hrvatskog radija povećana u odnosu na rujan prošle godine.

U istraživanju nezavisnog centra "Radio metar", koji je kroz mjesec dana intervjuirao 15 tisuća slušatelja, vidljivo je da je najslušanija radio postaja na nacionalnoj razini Narodni radio s 17,82 posto, a slijedi prvi program Hrvatskog radija s 15,46 posto.

Radio Sljeme najslušanija je postaja u gradu Zagrebu, a slijede Otvoreni i Narodni radio te Radio 101.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙