FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna skupština Eurovizije 7. i 8. srpnja u Dubrovniku

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT)dovršava pripreme za zasjedanje Glavne skupštine Eurovizije 7. i 8.srpnja u Dubrovniku, a dolazak je do danas potvrdilo više od 200uzvanika sa 65 javnih televizija, doznaje se na HRT-u.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT) dovršava pripreme za zasjedanje Glavne skupštine Eurovizije 7. i 8. srpnja u Dubrovniku, a dolazak je do danas potvrdilo više od 200 uzvanika sa 65 javnih televizija, doznaje se na HRT-u.

Glavnu skupštinu Eurovizije čine čelnici javnih televizijskih postaja 70-ak zemalja članica, a posljednih je godina održana u Madridu, Napulju, Stockholmu i Sankt Petersburgu.

"Organizacija ovog događaja znači veliku čast i priznanje da smo se integrirali u sveeuropsku radijsku i televizijsku udrugu", ocijenio je glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić.

Ravateljica televizije Marija Nemčić ustvrdila je da je sjednica Generalne skupštine, koja je najviše tijelo krovne europske radio-televizijske organizacije, najvažniji događaj za audio-vizualni svijet u Europi.

Očekuje se dolazak najvećeg broja generalnih direktora i visokopozicioniranih ljudi iz gotovo svih javnih radiotelevizijskih kuća u sastavu Eurovizije. Dolazak su do danas potvrdili predstavnici 65 kuća iz 45 zemalja, osam pridruženih članova iz zemalja izvan Europe, pet sestrinskih udruga te javna televizija s Kosova koja će sudjelovati u svojstvu promatrača.

Osim u razmjeni programa i informacija, Eurovizija igra veliku ulogu u određivanju strategija javnih televizija zemalja članica, a i glavni je partner za izradu zakona s tog područja u Europskoj uniji i pri Vijeću Europe. Ključnu ulogu odigrala je u zemljama gdje je status javne televizije bio ugrožen zbog politike, kao i u procesima modernizacije i tehnološkog razvoja televizija, kažu na HRT-u.

HRT je od početka godine ušla u sastav Upravnog vijeća Eurovizije s četverogodišnjim mandatom, a zadaća tog vijeća jest provedba odluka Skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙