FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: HDZ kritizirao HRT za jugonostalgiju

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - HDZ-ovi zastupnici danas su uHrvatskom saboru žestoko kritizirali HRT, prozivajući tu kuću, odnosnoHTV, da emitiraju nostalgičarski program, da se bavi senzacionalnim inegativnim pojavama u društvu umjesto objektivnim izvještavanjemjavnosti.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - HDZ-ovi zastupnici danas su u Hrvatskom saboru žestoko kritizirali HRT, prozivajući tu kuću, odnosno HTV, da emitiraju nostalgičarski program, da se bavi senzacionalnim i negativnim pojavama u društvu umjesto objektivnim izvještavanjem javnosti.

U pojedinačnoj raspravi o HNS-ovu prijedlogu da se građane koji ne primaju ili primaju loš HRT-ov signal oslobodi plaćanja RTV pristojbe, HDZ-ovci su prozvali nacionalnu televiziju da u informativnim emisijama favorizira određene političke opcije.

"Navijačka dosljednost u informativnim emisijama najveća je odlika HRT-a", rekao je Krunoslav Markovinović (HDZ), prozivajući HTV i za jugonostalgičnost. "Broj jugonostalgičara nije mali, a oni su sretni što program HRT-a neodoljivo podsjeća na onaj prije 1990." kazao je.

U kritikama na račun HRT-a pridružila mu se i stranačka kolegica Ruža Lelić prozivajući HRT za manjak objektivnosti i nepristranosti, posebno u središnjem dnevniku. "U dnevniku kao središnjoj emisiji, ali i drugim informativnim emisijama vijesti bi morale biti raznovrsne i objektivne, trebale bi pružati objektivnu informaciju oslobođenu raznih političkih pritisaka i političke obojenosti" kazala je HDZ-ova zastupnica.

Vodeće ljude HRT-a pozvala je da u Informativnom programu daju više pozitivnih primjera, posebno iz gospodarskog života, te da izbjegavaju "senzacionalizam, nasilje i druge negativne pojave". "Imamo primjere da jedanput u zdravstvu vlada korupcija, pacijenti umiru, a ako uzmemo objektivne pokazatelje onda vidimo da to nije tako, drugi put su nam profesori nasilnici, treći put sve oko nas je pedofilija. Ne mogu prihvatiti da se zbog potrebe da zadovolji tržište informacijama HRT bavi senzacijama", kazala je Lelić.

Inače, većina zastupnika i klubova nije podržala HNS-ov prijedlog, smatrajući da je obveza Odašiljača i veza, ne HRT-a, da osigura kvalitetan televizijski i radijski signal na cjelokupnom državnom teritoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙