FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo osnovalo povjerenstvo zbog članka o mitu

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) -
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) -

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu osnovalo je povjerenstvo koje će utvrditi činjenice u svezi s novinskim navodima o mitu na Ekonomskom fakultetu te provjeriti pravilnost i zakonitost provedbe klasifikacijskih ispita na tom fakultetu i svagdje gdje to bude potrebno.

"Večernji list" objavio je danas članak pod naslovom "Mito na Ekonomiji - 5000 eura za indeks", zbog čega je osnovano povjerenstvo, koje će već danas, kako je izvijestilo Ministarstvo, izići na teren i utvrditi činjenice.

Ministar Dragan Primorac, kako se navodi u priopćenju, razgovarao je s rektoricom Sveučilišta u Zagrebu i dekanom Ekonomskog fakulteta koji su poduprli ministrovu inicijativu kako bi se utvrdila istina i zaštitilo dostojanstvo akademske zajednice.

Nešto prije toga iz Ureda za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta priopćeno je kako rektorica Helena Jasna Mencer smatra da "nema osnovanih sumnja ni argumenata koji opravdavaju takve javne optužbe" te ih smatra "nepotrebnim insinuacijama".

"Večernji list" izaziva, kako dodaje, nepotreban senzacionalizam te širi paniku među kandidatima koji su ovih dana ionako pod velikim stresom zbog polaganja razredbenih ispita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙